Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruský taxikář vjel na chodníku do lidí: Byl opilý, údajně si spletl pedály. Zranil 7 lidí

Ruský taxikář vjel na chodníku do lidí: Byl opilý, údajně si spletl pedály. Zranil 7 lidí.
Ruský taxikář vjel na chodníku do lidí: Byl opilý, údajně si spletl pedály. Zranil 7 lidí.  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
16. června 2018
21:41

Taxikář v sobotu v Moskvě najel do chodců, zraněno bylo sedm lidí. Policie podle agentury TASS oznámila, že řidiče zadržela a že incident vyšetřuje jako nehodu. Za nehodu událost považuje také moskevský starosta Sergej Sobjanin. Taxikář, který se po nehodě pokusil utéct, byl zřejmě opilý, poznamenala agentura Interfax.

Policie k možné příčině nehody uvedla, že řidič zřejmě ztratil nad vozem kontrolu. Taxikář, který pochází z Kyrgyzstánu, podle médií po svém zadržení vypověděl, že nehodu způsobit nechtěl.

videa, které bylo zveřejněno na internetu, je patrné, že taxikář prudce vybočil ze stojící kolony a najel na chodník, kde srazil několik chodců. Zastavil až po nárazu do dopravní značky, následně se ale pokusil opět rozjet, v čemž mu zabránili kolemjdoucí, kteří se k jeho vozu vrhli. Řidič se následně snažil utéct, ale dav lidí ho pronásledoval, nakonec byl dopaden.

Stav zraněných je s výjimkou jedné ženy, která byla zraněna vážně, uspokojivý. Podle lékařů ale žena není v ohrožení života. Bilance zraněných se po nehodě lišila, policie udávala sedm zraněných a lékaři hovořili o osmi ošetřených.

Mezi zraněnými jsou dva mexičtí fanoušci, kteří do Ruska přijeli na fotbalový šampionát, Ukrajinec a Rusové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání