Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Panika na oblíbené pláži Čechů: 2,5metrový žralok děsil turisty několik hodin

16. června 2018
08:51

Byl to výjev jako z hororových Čelistí. Dva a půl metru dlouhý žralok vyděsil ve čtvrtek odpoledne stovky lidí na oblíbené pláži Arenal d’en Castell na severu ostrova Menorca, oblíbené letní destinace také českých dovolenkářů.

Červený praporek zavlál nad pláží zhruba hodinu a půl po poledni a zákaz vstupu do vody platil po několik hodin, dokud paryba neodplula opět do hloubi moře. Protože se žralok příliš nehýbal, přihlížející lidé si mysleli, že je mrtvý. Proto se někteří „odvážlivci“ pustili blíže k vodě. Když se poté zvíře pohnulo, panika vypukla nanovo.

Podle starostky Es Mercedes Francesky Ametller, pod niž celá oblast spadá, se žralok nezdál být agresivní, zákaz vstupu do moře byl tak vydán z preventivních důvodů.

Místní média uvedla, že se nejspíše jednalo o žraloka modravého, nočního predátora, který loví převážně ryby, jež se pohybují v hejnech. Dorůstá délky až čtyři metry a jen zřídkakdy útočí na člověka.

Přesto je zaznamenán případ z roku 2016, kdy na zhruba 40letého turistu pravděpodobně zřejmě tento žralok modrý zaútočil u španělského letoviska Alicante. Svědci, kteří tehdy poskytovali první pomoc, popsali ránu jako obrovskou. Postižený byl převezen do nemocnice s vážně poraněnou rukou.

VIDEO: Záběry žraloka, který kličkoval mezi plavci v Miami.

bizon_pepa ( 16. června 2018 21:11 )

To zní ohromné moudře. A jaka je pointa ve vztahu k tomuto clanku.

naidka ( 16. června 2018 09:07 )

Žraloci by se měli poohlédnout po nových lovištích. Ve Středozemním moři by měli potravy dost.

bre-burda ( 16. června 2018 09:06 )

Nějaké zvědavé žraloččí mládě se připlulo podívat zda-li by nebylo něco zakousnutí. Kdyby tam plavala moje kamarádka, tak ta je přímo k sežrání!

bre-burda ( 16. června 2018 09:06 )

Nějaké zvědavé žraloččí mládě se připlulo podívat zda-li by nebylo něco zakousnutí. Kdyby tam plavala moje kamarádka, tak ta je přímo k sežrání!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání