Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie prozradila detaily tragické nehody: Královna hasičů Adriana (†21) se zabila na motorce

Autor: dce - 
26. června 2018
05:01

Dobrovolná hasička Adriana J. (†21), která tragicky zemřela v neděli 10. června, podlehla zraněním po dopravní nehodě na motorce. Blesku to prozradila její známá. Podle ní mladá mistryně v požárním sportu bojovala několik hodin o život v nemocnici. Zachránit se ji ale nepodařilo.

Adriana J. byla úspěšnou závodnicí v požárním sportu – excelovala na české i světové úrovni, zároveň už deset let působila mezi dobrovolnými hasiči. To vše měla jen jako koníčka – studovala na vysoké škole na učitelku matematiky a fyziky.

Sen o učení dětí si ale nikdy nesplní. V sobotu 9. června měla vážnou nehodu na motorce. Na ní jela jako spolujezdec. Co přesně se stalo, zatím není jisté, Adrianini známí pouze spekulují, kdo nehodu zavinil. 

„Dne 9. června 2018 se stala dopravní nehoda na silnici mezi obcemi Partutovice a Olšovec. 20letý řidič jel s o dva roky starší spolujezdkyní na motocyklu Suzuki ve směru od Partutovic. Při jízdě v levotočivé zatáčce motorce pravděpodobně podklouzlo zadní kolo a došlo k jejich pádu na komunikaci a následnému nárazu do ležících klád, které se nacházely v silničním příkopu,“ informovala mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Dívka zemřela po celodenním boji o život v nemocnici. 10. června vydechla naposledy. „Řidič byl se zraněním převezen do nemocnice v Hranicích a jeho spolujezdkyně byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde následující den zemřela,“ dodala Zajícová. 

Její smrt poznamenala kromě rodiny i její přátele a kolegy mezi hasiči, kteří na ni v dobrém vzpomínají na sociálních sítích. „Navždy v našich srdcích, odpočívej v hasičském nebi, Adri. Upřímnou soustrast a hodně sil rodině,“ napsala Maťa.

Případem se nadále zabývá policie. „Dechová zkouška u řidiče byla negativní a na motorce byla předběžně vyčíslena škoda 60 000 Kč. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího prověřování,“ dodala policejní mluvčí.

bizon_pepa ( 26. června 2018 13:51 )

Aha, samozrejme pokud mas vic informaci, tak se to da chápat. Ja nikde nevycetl, jestli jel jako hovado, jestli mel technickou závadu, jestli mu tam vbehlo zvíře, vjel jiny motorista atd.... Pokud on to vi, tak by mel policii upozornit, aby zbytecne netapala.

bobou ( 26. června 2018 12:32 )

Všici co píšete ostrou kritiku na řidiče. V jiném článku jsem četl, že řídil její bratr. Bohužel dnešní motorky jsou velmi rychlé a mladí řidiči nemají mnoho zkušeností, jak se zachovat v určitých situacích. Tu opravdu získají pouze ježděním. Záleží na tom, jak je kdo při jízdě na motorce zodpovědný. Zda od začátku má talent a jezdí jako Rossi, ale přesto má respekt a pud sebezáchovy. Ví kde to může rozbalit a kde jet opatrně. Dnes je velký módní trend mít silnou mašinu, ale jestli se na ní někdy vůbec dokáže naučit jezdit bezpečně to již řeší málo kdo. Pro tuto rodinu je to, co se stalo velká dvojnásobná tragédie.

kukuku ( 26. června 2018 10:27 )

Kdyby zacotomame napsal "měla mu říct, ať jede opatrně" - tak bys tomu možná i rozuměl. Příspěvek psaný "úmyslně odborně", ale se stejným významem, jsi nepochopil. Chybu udělal jenom v záměně cizích slov - místo správného FRIKCE=tření použil FRAKCE=složka, podíl.

pajato73 ( 26. června 2018 08:29 )

ty ses fakt debil

bizon_pepa ( 26. června 2018 06:39 )

Smutné je i to, ze tady zbytecne ztracis svůj talent. Mel bys rovnou zavolat na policii a rict jim, jak to presne bylo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání