Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brutální případ šikany: Alexe (10) učitel škrtil a shodil ho ze schodů, tvrdí matka

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
13. června 2018
19:41

Slovenská policie a školní inspekce řeší otřesný případ šikany. Obrátila se na ně zoufalá matka desetiletého školáka, která tvrdí, že jeden z učitelů jejímu synovi nadával a pak ho dokonce dvakrát fyzicky napadl. To vše prý kvůli tomu, že si Alex na svého vyučujícího a jeho metody stěžoval.

Podle matky vznikl konflikt mezi jejím synem a učitelem základní školy v Liptovské Tepličce někdy v lednu. „Došlo k tomu poté, když mi doma řekl, že si na hodině informatiky otevírají pornostránky, což mi potvrdil učitel před ředitelkou,“ řekla chlapcova matka Viera TV JOJ.

Učitel se poté podle matky na Alexe (10) zaměřil a začal ho šikanovat. Nadávky a ponižování údajně nakonec vyústily ve fyzické napadení. „Pan učitel ho chytil v jídelně za bundu a vyhodil ho na schody. Tam ho potom nechal ležet a vrátil se zpět do jídelny. Až když asi po deseti sekundách viděl, že se chlapec nezvedá, tak přišel k němu, chytil ho za bundu a řekl mu, že nemá hrát divadlo. Že má rychle vstát a odejít domů,“ popsala a doplnila hrůzný výčet zranění, který chlapec při tomto útoku utržil: „Na hlavě měl hematom, žebra a hrudník měl pohmožděný, zvracel stále, nepřijímal ani potravu, ani nepil a koleno bylo v nejhorším stavu.“

Ani poté ale šikana neustala. Učitel měl chlapce dále psychicky týrat, a dokonce ho před jeho spolužáky škrtit. Matka proto podala dvě trestní oznámení i stížnost na školní inspekci, která ji uznala za opodstatněnou. „Vyšetřování incidentu na schodech policie ukončila usnesením o odevzdání věci okresnímu úřadu na projednání přestupku. Ve věci napadnutí a škrcení žáka je přijaté trestní oznámení, kde se vykonávají procesní úkony v přípravném řízení podle trestního řádu,“ uvedl k případu policejní mluvčí.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání