Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt Sabinky (†2) v rozpáleném autě: Táta Lukáš je na dně! Před lety přišel tragicky o matku

Autor: lm, ČTK - 
13. června 2018
12:17

Zanedlouho měli přivítat na svět dalšího potomka, namísto radosti jim ale zbyly oči pro pláč. Malá Sabinka (†2,5) se narození sourozence nedožila, v pondělí umřela v rozpáleném autě, kde ji nechala její maminka, když šla do nemocnice na vyšetření. Ačkoliv Jana (30) tvrdí, že holčičku chodila pravidelně kontrolovat, dítě bylo v rozpáleném autě přibližně čtyři hodiny.

Neštěstí se stalo u nemocnice ve městě Trstená. Jana, která je v pátém měsíci těhotenství, sem přijala krátce před devátou na gynekologické vyšetření. Auto i se Sabinkou odstavila na zakázaném místě a šla k lékaři. Když přišla před jednou odpoledne, našla dcerku bez známek života. I když ji ihned zanesla k záchranářům do nemocnice, děťátko se bohužel nepodařilo oživit.

Podle sousedů jsou manželé Lukáš a Jana (oba 30) svoji přibližně čtyři roky a narození Sabinky pro ně bylo velkým darem. „Lukáš měl smutné dětství. Když měl devět let, zemřela mu matka na rakovinu. Těžko se z toho dostal a teď tohle,“ řekla deníku Plus JEDEN DEŇ sousedka. Žena také uvedla, že se mladý pár na nový přírůstek velmi těšil. „Řekla jsem mu, Luky, držím vám palce, ať je děťátko hlavně zdravé,“ dodala s tím, že Lukáš byl starostlivý táta, holčičku měl moc rád a tragédie ho zlomila.

Případem se nyní zabývá policie. Jana podle TV Markíza vypověděla, že dcerku chodila pravidelně do auta kontrolovat. Vyšetřovatelé si nejspíš i proto vyžádali kamerové záznamy, aby si to mohli ověřit. Sousedé to nedokážou pochopit, podle nich šlo o starostlivou maminku.

„Byla to šťastná rodinka. Jana byla na Sabinku velmi navázaná, starala se o ni s velkou láskou. Společně se procházeli po vesnici. Všichni je znali jako milující pár, který žil jeden pro druhého. Sabinka se jí narodila předčasně na východním Slovensku a na Oravu se přestěhovala teprve nedávno. Z dcerky nespustila oči ani na chvíli, byla na ni velmi navázaná,“ řekla Novému Času sousedka.

Podobným případům má předcházet vynález rodiče z Arizony

Jakub Hladik ( 14. června 2018 18:53 )

 Co tu melete za hovna hlavně že vy jste bezchybní vy nuly .Jak by vám bylo kdyby vám takhle někdo nadával !!!

jansochor ( 14. června 2018 10:04 )

O vaše kamarádství já opravdu nestojím. V takové společnosti bych se cítil velmi blbě vy bezchybní

europa ( 14. června 2018 07:36 )

My s tebou taky ne, ty chybo. Omlouvat vraždu může jen duševně méněcenný tvor, který si nezaslouží označení člověk. Zavři se sám do auta v takovém vedru, uvidíme, jestli to vydržíš čtyři hodiny, blbe.

hejpockej ( 14. června 2018 01:56 )

nikdy nepochopim jak muze nekdo nechat svy dite samotne, az uz je to v aute, nebo v hotelu. Staci par minut a dite muze nekdo unest. Nebo do auta nekdo narazit. Myslim, ze opravdu milujici matka s normalni inteligenci by tohle nikdy neudelala.

jansochor ( 13. června 2018 22:43 )

Věřte mi, že bych nechtěl kamarádit ani s jedním z vás vzorně bezchybných.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání