Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sabinka (†2,5) trpěla v rozpáleném autě 4 hodiny: Byla celá modrá, popisuje hrůzu svědek

Autor: shp - 
13. června 2018
06:10

Neskutečná tragédie, ze které se dělá člověku smutno i špatně zároveň. Teprve dva a půl roku stará Sabinka trpěla ve slovenské Trstené až čtyři hodiny před svou smrtí. Když ji našla těhotná matka Jana (30), která byla na gynekologickém vyšetření, okamžitě volala o pomoc, ale v tu dobu již bylo pozdě.

Malá holčička zůstala zavřená sama v autě v době, kdy se venku pohybovaly teploty až okolo 30 stupňů Celsia. Podle deníku Plus Jeden Deň se matka vydala krátce po deváté hodině ranní na gynekologickou prohlídku na kliniku. Podle informací listu je v 5. měsíci těhotenství.

Proč nechala ubohé děťátko zavřené v autě a proč si na něj vzpomenula až okolo jedné hodiny, si bude muset zodpovídat svému vlastnímu svědomí. V době, kdy se vrátila do rozpáleného auta, v něm mohlo být podle zkušeného záchranáře až 70 stupňů Celsia.

Sabinka byla v tu dobu již na pokraji smrti. Vyděšená matka ihned zalarmovala vrátného nemocnice v Trstené, který začal jako první děťátko v bezvědomí zachraňovat. Holčička měla v tu dobu hlavičkou svěšenou směrem dolů a podle svědků už ani nedýchala.

Přiběhla s dítětem v náručí a křičela, abychom jí pomohli, protože její dítě nedýchá. Pohled na ni byl zdrcující. Děvčátko bylo celé modré,“ říká zděšeně vrátný Miroslav, který měl v dobu tragédie službu. Poblíž se nacházela záchranka.

Sabinku tak začali oživovat zdravotníci, bohužel bezvýsledně. Děťátko bylo již mrtvé. Když mu změřili teplotu, zjistili, že její tělíčko je zahřáté na 40,6 stupně Celsia. „Dělali jsme všechno pro to, abychom dítě zachránili, ale bylo to marné,“ řekl ředitel nemocnice Maran Tholt.

Že bylo v luxusním autě zapomenuté dítě, si nikdo nevšiml zřejmě proto, že auto stálo na zakázaném místě a navíc mělo tmavá zadní skla. Případem se zabývá i policie. „Případ na místě převzal vyšetřovatel, který začal trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení. Okolnosti této tragédie jsou teď předmětem vyšetřování,“ řekla policejní mluvčí Jana Balogová.

Podobným případům mohou předejít chytré telefony

amaliana ( 14. června 2018 00:00 )

Luxusní auto na zákazu stání - klasická zelená vdova, viděli jste někdy nějakou co má mozek? Já ne...ten její si jí vzal jsem kvůli ksichu, nikoliv pro jiné přednosti, nechat ji porodit a pak by ji měl vysadit u té silnice kde ji do auta kdysi nabral....před tím jí nechat řádně v zamčeném autě ukázkově vytrpět to, co vytrpěla ta malinká..

maxovskej ( 13. června 2018 15:50 )

Asi by bylo dobré kdyby se uzákonil v dopravních předpisech zákaz ponechat ve vozidle dítě bez dozoru, snad by to těm hlupákům pomohlo a zachránilo by to mnoho dětských životů,..

sores ( 13. června 2018 13:20 )

Ať se s ní rozvede a ještě jí rozšlape d.r.ž.ku nezodpovědné hyeně.

Louveiva76 ( 13. června 2018 10:05 )

Zajímalo by mě, čím ta matka myslela. Asi kolenem. Holčičky je mi líto, je to hrůza. Sama jsem si několikrát zkusila být v autě několik desítek minut při horkém dni, a není to nic příjemného ani pro dospělého, a co kor pro dítě nebo zvíře. Matku by měli zavřít, a to dítě co čeká jí sebrat hned po porodu, protože je dost možné, že se to bude opakovat...

ad-ga ( 13. června 2018 09:18 )

Chudák holčička, matku nechat zavřít do auta, aby si vyzkoušela utrpení , kterým ta malá musela projít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání