Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sestřička spálila v porodnici miminku nohu, museli ji amputovat

Autor: jh - 
8. června 2018
19:46

K strašlivé nehodě došlo v čínském městě Zhumadian. Pouze 4 dny starý chlapeček byl vydán napospas horkému vzduchu z fénu, který sestřička omylem nechala zapnutý. Celou hodinu a půl trýznil miminko žár, než si lékař uvědomil tragický omyl. V tu chvíli už bylo pozdě: Kůže na levé nožičce popraskala a museli ji celou amputovat.

Fénem sestřička osušila tři čerstvě narozená miminka po umytí a zapnutý ho položila na jejich lůžko, než odešla za další prací. Celý incident se podařilo zachytit na bezpečnostní kameru. Spolu s další sestrou, která byla v místnosti a zapnutého fénu si také nevšimla, dostala odpovědná žena okamžitý vyhazov. Vedení nemocnice se veřejně omluvilo.

Rodina malého chlapečka je zdrcena. „Dítě je teď jen 4 dny po narození postižené. Jaká asi bude jeho budoucnost?“ běduje podle listu Daily Mail paní Yan, chlapečkova babička. Nemocnice nabídla rodině odškodnění ve výši cca 2 milionů korun. Ta však odmítla…

Dvě další děti, které ležely vedle postiženého chlapečka, utrpěly také menší popáleniny, které se naštěstí podařilo ošetřit. K tragické nehodě došlo už v roce 2017, na veřejnost se však v přísně cenzurované Číně dostala až nyní.

 

Video: Zakrýváte kočár plenkou? Už to raději nedělejte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání