Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zfetovaný voják ukradl obrněný transportér: Policisté ho naháněli 2 hodiny!

Autor: ČTK, lm - 
8. června 2018
09:12

Kuriózní honičku mají za sebou policisté z americké Virginie. V úterý přibližně dvě hodiny honili po dálnici i městě obrněný transportér, který byl ukraden z armádní základny Fort Pickett. Ukradl ho voják pod vlivem drog.

Člen národní gardy amerického státu Virginia ukradl v úterý ze základny malý obrněný transportér, před policií pak ujížděl asi dvě hodiny, než se po stokilometrové honičce očividně sám vzdal.

Gardista, který byl identifikován jako velitel ženijního praporu Joshua Yabut, se pásového transportéru zmocnil na základně Fort Pickett. S obrněným vozem, který nebyl vybaven zbraňovými systémy, poté před policií ujížděl po dálnici a dojel až do hlavního virginského města Richmondu. Při honičce, kdy transportér dosahoval rychlosti až 65 kilometrů v hodině, nedošlo k žádné nehodě.

Poté co zastavil, voják vylezl a před policisty padl na kolena. Odmítl ale uposlechnout další příkazy, tak na něj muži zákona použili taser. Joshua Yabut byl následně odvezen do nemocnice, odkud putoval rovnou za mříže.

Případem se nyní zabývá policie. Podle médií byl Yabut u armády celkem 11 let a dokonce sloužil v Afghánistánu. V době činu měl být podle policie pod vlivem drog.

Transportér stíhaný policejními vozy vyvolal v Richmondu rozruch. "Bylo to jako vystřižené z filmu," prohlásil Brian Wingert, který byl svědkem události. "Slyšel jsem velké vozidlo, znělo to jako tank, ale pohybovalo se to hodně rychle," dodal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání