Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Byl jsi střelec: Kamarádi oplakávají Lubomíra, který se zabil na trati Ecce Homo

Autor: dce - 
7. června 2018
19:02

Tragédie, která se v sobotu stala na trati Ecce Homo ve Šternberku, poznamenala snad každého, kdo Lubomíra B. (†61) znal. Mnozí o něm nemluví v dobrém, na závodech byl totiž známý jako průšvihář. Jeden taký se mu bohužel povedl o víkendu... Zarmoutil tak i své přátele.

"Dneska jsi dojel do cíle svého největšího závodu, svého života... Je mi strašně líto, že to skončilo tak tragicky, ale věřím, že jsi odešel s úsměvem (tak jak jsme Tě všichni znali) a vzal sis s sebou i své auto, kterému jsi zasvětil velkou část svého života...," napsal na sociálních sítích Lubomírův kamarád Ondra.

Lubomír, který se v minulosti sám zúčastnil několika závodů veteránů, zahynul v sobotu na trati Ecce Homo ve Šternberku. Se svým veteránem na ni vyrazil ještě před uzavřením komunikace a v zatáčce se srazil s mercedesem závodníka Felixe Pailera, který se vracel na start poté, co si trať zkušebně projel.

Lubomír měl v osudný okamžik vyjet do protisměru - jeho starý fiat neměl proti modernímu mercedesu šanci a skončil na dvě půlky. Na zadním okně byl i tak zřetelný nápis: "Radši mrtvý, nežli druhý."

"Byl jsi střelec, kamaráde... Nápis na autě mluví dneska asi za vše... Ale byl jsi velká osobnost a za všechno, co jsi pro nás (a nejen pro nás) dělal, Ti patří velké díky a moc si toho vážíme...," dodal Ondra.

Upřímnou soustrast vyjádřily pod příspěvkem i jeho další přátelé a známí. "Na jeho smích a věčné vtípky nezapomene nikdo...," napsala Tereza.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání