Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Brutálně týraný Marley se dál léčí: Soud dostal nové posudky, skončí Jakub L. ve vězení?

Autor: dce - 
6. června 2018
21:02

Případ týraného štěněte Marleyho otřásl celou republikou - ačkoliv se otřesné chování Jakuba L. (24) provalilo už začátkem března, v případu stále není jasno. Soud totiž u ostře sledovaného případu nechce nic zanedbat a nechal vypracovat nový posudek. Štěně ještě navíc nemá stoprocentně vyhráno!

Prachatický okresní soud měl v případu rozhodovat už v dubnu, soudci ale nestačil policejní spis a nechal ve věci týrání malého štěněte vypracovat posudek. Ten znalec už 1. června předal Okresnímu soudu v Praze.

„Ano, pro prachatický soud jsem k případu týraného štěněte vypracovával znalecký posudek, který je hotový. K nějakému závěru jsem došel, víc ale bohužel nemůžu říct, jsem vázán mlčenlivostí,“ odpověděl serveru BudějskáDrbna.cz veterinář a soudní znalec Oto Huml.

Soud má nyní další tři týdny na zpracování posudku a určení dalšího postupu. Soudce může Jakubovi L., kterého během bití psa zachytil kamarád na video, udělit trest v rozmezí šest měsíců až tři roky, může ovšem také dostat pouze podmínku.

Jakub L. svým odporným činem odstartoval velkou nevoli mezi českými milovníky zvířat. Konalo se několik protestů proti týrání a směšným trestům. Jakub L. se nějakou dobu skrýval před veřejností, a dokonce veškeré výdaje za léčbu štěněte uhradil.

Pes skončil v péči budějovického útulku Animal Rescue, kde už řádí, jako by se mu nic vážného nestalo. Opak je ale pravdou - navíc ještě není z toho nejhoršího venku a čeká ho další operace.

„Jeho stav je setrvalý, stále je v léčení. Každopádně je naším cílem snaha o dosažení takového stavu, jaký byl před úrazem,“ uvedl provozovatel útulku. Podle jeho slov štěně stále nemá nového majitele. „Nejsme schopni se rozhodnout, jakému majiteli Marleyho svěřit, proto zatím zůstává u nás. Prozatím nikdo nenabídl podmínky pro psa natolik optimální, abychom ho s klidným svědomím mohli vydat,“ dodal.

hejpockej ( 7. června 2018 05:15 )

tady nejde o "psa" ale o nasili a krutosti, ktery se v normalni slusny civilizovany spolecnosti netoleruje...

hejpockej ( 7. června 2018 05:13 )

jestli to soudce proflakne, tak lidi udelaji spravedlnost samy, aj ty jeho matince, svin*i co se kurv*ila kde mohla a tuhle buznu srabackou si nasu*kala s cikanem, a ze tohle delal uz od mala, vedela, protoze buzne narostl maly ptak, tak ma mindraky, buzna smradlavej, upocenej...

jajas ( 6. června 2018 21:26 )

Znovu jsem si kousek videa pustil....no hrůza! |fakt jsem zvědavý, čím nás soud "překvapí". Ale nedělám si naděje, že by ten smrad dostal trest natvrdo, pro většinu lidí (a bohužel i soudců), je to "jen" pes, takže u něj toto násilí zase až tak nevadí.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání