Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Se zlomeným krkem se plazila do kostela: Stařenka (†100), kterou přepadl lupič, zemřela

Stoletou stařenku přepadl neznámý zločinec: Seniorka skončila se zlomeným krkem.
Stoletou stařenku přepadl neznámý zločinec: Seniorka skončila se zlomeným krkem.  (Autor: Police Derbyshire)
Autor: lm - 
7. června 2018
09:30

Velmi smutnou dohru má přepadení stoleté stařenky, kterou neznámý zločinec surově povalil k zemi kvůli její kabelce. Seniorka, která se se zlomeným krkem zvládla doplazit do kostela a zavolat si pomoc, bohužel v nemocnici zraněním podlehla. Policie po násilníkovi stále pátrá.

Zofija Kaczanová (†100) se narodila v Polsku, ale od druhé světové války pobývala v anglickém Derby. Neznámý pachatel na ni zaútočil, když šla na mši do kostela. Zezadu ji strčil na zem, přičemž žena upadla tvrdě přímo na obličej, čehož zloděj využil, a vytrhl jí kabelku. Zkrvavená seniorka se ještě z posledních sil zvládla doplazit ke kostelu, aby vyhledala pomoc. V ruce přitom stále svírala jedno ucho ukradené kabelky. 

Seniorka byla převezena do nemocnice, kde několik dní bojovala o život. Bohužel ale ve středu brzy ráno svým zraněním podlehla. Policie po nemilosrdném pachateli stále pátrá. Žena zemřela kvůli přibližně 30 tisícům korun, které měla v kabelce na zaplacení účtů. Její vybrakovaná kabelka byla nalezena později, zloděj v ní nechal jen faktury za energie.

„Ten, kdo to udělal, je naprosto ohavný! Zofija tou cestou chodila do kostela každý den, takže je možné, že si ji někdo vytipoval, jsem z toho opravdu rozrušená. Byla jako naše rodina,“ řekla britskému listu Daily Mail sousedka stařenky Stacia (55).

Podle deníku manžel seniorky zemřel přibližně před 10 lety. „Je to opravdu strašný zločin. Paní Kaczanová byla milovanou členkou naší komunity a to, že si jí někdo vybral za terč útoku, je odporné,“ řekl k případu vrchní vyšetřovatel Darren Darren De'ath.

Monikay ( 6. června 2018 19:59 )

Život je někdy ošklivej a nespravedlivej. Kéž toho zloducha zatíží karma na 1000 let

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání