Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Deset let stará vražda na Chebsku: Expolicista s kumpánem skončili ve vazbě

Autor: rv - 
3. června 2018
18:04

Kvůli brutální vraždě mladého muže (†26) skončil ve vazbě expolicista (39) a jeho kamarád (45). Svoji oběť měli před 10 lety zbít a usmýkat za autem k smrti.

Brutálně umučeného objevili koncem listopadu 2008 pohozeného nedaleko Aše u cesty silničáři. Zmláceného mladíka nejspíše ještě živého přivázali jeho vrazi za auto a rozjeli se. „Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě,“ uvedl mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

Ve vyšetřování od začátku figuroval tehdejší policista z obvodního oddělení v Aši. Na těle mrtvého byly objeveny jeho pachové stopy. Pro nedostatek důkazů byl ale případ v roce 2009 odložen. Před půl rokem však vyvstaly nové skutečnosti a výsledkem bylo páteční zadržení obou mužů. To přivítala rodina oběti. Prý již ztrácela víru, že smrt jejich blízkého bude potrestána.

Vražda ze žárlivosti?

Možným motivem brutálního činu by mohla být žárlivost. Zavražděný se měl prý bavit na diskotéce s partnerkou, pozdější manželkou obviněného expolicisty. Domů už pak nedošel. Jeho vrazi ho nejspíše zbili, naložili do auta a odvezli za město. „Na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov ho nejdříve těžce zranili a následně zavraždili,“ řekl Mitáček. Oběma hrozí až výjimečný trest.

fotrpjotr ( 4. června 2018 05:21 )

Hlavně,aby oba najednou nebyli psychicky nemocní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání