Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda českého podnikatele (38) jde znovu před soud! Na vině může být bulharská mafie

Autor: jh - 
3. června 2018
20:31

Téměř 10 let starý případ vraždy Libora Mirovského detektivové opět vytáhli na světlo. K vraždě došlo v říjnu 2008 nedaleko bulharského hlavního města Sofie. Hlavním podezřelým je česko-bulharský podnikatel Nikola Molčan, který je zároveň stíhán z dvou dalších vražd.

O tom, že by případ mohl být vázán na mafii, svědčí fakt, že se na vyšetřování vraždy podílel český Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). I přes jejich spolupráci s bulharskými kriminalisty se nepodařilo pachatele dopadnout.

Pravděpodobným viníkem je podle serveru Novinky.cz však Molčan, který s Mirovským stavěl u bulharského moře apartmány. Český občan s bulharskými kořeny měl údajně již v roce 1998 zavraždit svého tehdejšího obchodního partnera a v roce 2001 byl dokonce podezřelý z vraždy svého otce. Po vraždě Libora byl na krátkou dobu zadržen, ale stejně jako v obou předchozích případech byl po chvíli propuštěn na svobodu pro nedostatek důkazů.

Vyšetřování obnovila bulharská policie již v roce 2015, nyní opět požádala o spolupráci české kriminalisty. Molčan je tak opět v hledáčku spravedlnosti.

 

Video: Europoslankyně Smolková z vládního SMERu: Na Slovensku neřádí jen italská mafie a drobnohled Bruselu jsme si nezasloužili

Video  Europoslankyně Smolková z vládního SMERu: Na Slovensku neřádí jen italská mafie a drobnohled Bruselu jsme si nezasloužili  - Blesk Zprávy / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání