Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista s kumpánem usmýkali mladíka (†26) za autem? Vyšetřovatelé rozplétají 10 let starou vraždu na Karlovarsku

Autor: ČTK ljš - 
1. června 2018
15:57

Ze žárlivosti se rozhodl zabíjet? Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zadržela policistu a jeho kamaráda, který mu měl podle vyšetřovatelů pomáhat před deseti lety brutálním způsobem zabít šestadvacetiletého mladíka. 

Podezřelí podle policistů zavraždili mladého muže 23. listopadu 2008, a to velmi trýznivým způsobem. Na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov ho pachatelé, po nichž kriminalisté dosud marně pátrali, nejdříve brutálně zbili a způsobili mu celou řadu zlomenin. Pak ho přivázali za auto a vláčeli několik kilometrů po silnici. "Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě,"  uvedl mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

Důvodem měla být chorobná žárlivost bývalého policisty, který nesnesl, aby se kdokoli bavil s jeho tehdejší přítelkyní. Šestadvacetiletý mladík tak muže údajně rozzuřil a ten si na něj zřejmě s kumpánem počkal před diskotékou.

Expolicista byl z vraždy od počátku podezřelý, nebyl proti němu ale dostatek důkazů. Situace se však změnila před půl rokem, kdy se objevily nové a zásadní skutečnosti. Inspekce pak proti mužům zasáhla společně s krajským ředitelstvím policie a zásahovou jednotkou z Ústí nad Labem v pátek ráno v Aši a Chebu.

Oba podezřelí pak byli převezeni do Karlových Varů. U policistova kamaráda byla také provedena domovní prohlídka, při které podle televize Prima spolupracoval a policistům údajně dokonce vydal věci, které poslouží jako důkazy. Své zadržení se muž snažil před kamerami zlehčovat. Když se ho reportér Krimi zpráv ptal, jestli ví, proč je zadržený, odpověděl: "Protože jsem špatně parkoval." Vinu prý necítí, protože nemá za co. 

Podobně se vyjádřil i zadržený expolicista, který je v případu hlavním podezřelým. "V téhle věci jsem absolutně nevinný," řekl novinářům, když ho policie vedla v poutech. 

O tom má ale pravděpodobně své pochybnosti ašská veřejnost. Bývalý policista podle dostupných informací v Aši provozuje malou restauraci, které místní říkají "U vraha". Podle informací ČTK měl zadržený v tomto městě špatnou pověst.

Více informací k případu přinesou večerní Krimi zprávy FTV Prima. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání