Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vojenský policista zachránil děvče před smrtí: Vytrhávala se mu z náruče, chtěla pod vlak

Vojenský policista zachránil děvče před smrtí: Vytrhávala se mu z náruče, chtěla pod vlak
Vojenský policista zachránil děvče před smrtí: Vytrhávala se mu z náruče, chtěla pod vlak  (Autor: Deník.cz)
Autor: dce - 
30. května 2018
09:37

Ve správný čas na správném místě byl vojenský policista Jiří Chmelík. Když se vracel z práce, všiml si u kolejí za pardubickým nádražím nervózní dívky. Podle všeho jí zachránil život, protože nešťastné děvče chtělo spáchat sebevraždu.

Nezletilé dívky v kolejišti si všiml Jiří Chmelík v úterý odpoledne, když se kolem vracel z práce. Volal na ni, ale nereagovala, a to ani na výzvy jménem zákona, které použil jako vojenský policista. Rozhodl se tedy jednat. A musel být dost rychlý - místem, kde stáli, projíždějí vlaky velkou rychlostí.

"Zavolal jsem rychle na linku 158, aby upozornili železničního dispečera na hrozící sebevraždu a zastavili provoz a vydal se za ní," popsal Chmelík Deníku. Ženu strhl za mostní pilíř, u kterého se nacházeli.

"Ve chvíli, kdy kolem nás už sníženou rychlostí projížděl jeden vlak, se postavila a měla snahu se mi vytrhnout a skočit pod projíždějící vlak. V tom jsem jí zabránil a poté už přijela policejní hlídka," vypráví policista.

Na místo dorazila i záchranka. "Dívka s psychickými potížemi nebyla zraněná, ale na místě kolabovala. Po prvotním vyšetření byla proto předána do Pardubické nemocnice," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

agfor ( 30. května 2018 13:29 )

Mohl si ušetřit práci. Holka bude teď chvíli v blázinci, naládovaná fetem, pak ji pustí a ona to zkusí znova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání