Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drsný zátah proti znásilňovači: Oběti před ním utíkaly nahé po lese

Video se připravuje ...
Autor: lac - 
29. května 2018
14:47

Policisté objasnili sérii surových útoků na prostitutky na Teplicku. Muž (48) za nimi dojížděl z Mělnicka. Znásilňoval je, bil je, některé okradl. Je podezřelý z devíti útoků na lehké ženy.

"Není vyloučeno, že obětí bude víc. Požádáme o spolupráci kolegy z celých Čech,“ řekl kriminalista Jiří Dbalý na tiskové konferenci na PČR v Teplicích. „Máme poznatky, že dojížděl i jinam," poznamenal. Nebezpečný pachatel byl přitom v podmínečném propuštění za stejné činy.

"Nelze zlehčovat, že šlo o prostitutky, časem to mohla být stopařka, nebo mohl přidat na brutalitě," řekla na tiskové konferenci na PČR v Teplicích vyšetřovatelka případu Libuše Rážová. Policisté nechtěli zabíhat do detailů kvůli pokračujícímu vyšetřování.

"Některé oběti hrůzou běhaly nahé po lese," nastínila utrpení obětí muže, který měl soudně nařízené ambulantní sexuologické léčení. A nejspíš ho nedodržoval. Útočit na ženy začal krátce po podmínečném propuštění. Jako recidivistovi mu za opakovanou trestnou činnost znásilnění, omezování osobní svobody, ublížení na zdraví, krádež a loupež hrozí navýšený trest, až čtrnáct let. Je stíhán vazebně.

Tepličtí policisté muže vypátrali měsíc po prvním ohlášení. V polovině dubna ho zásahová jednotka zadržela v Praze. Policisté objasnili nejdříve tři útoky, posléze se vyšetřováním dostaly k dalším šesti, které ženy vůbec nechtěly hlásit. Trestnou činnost páchal od Vánoc 2017 do zadržení v dubnu.

"Spořádaný" občan

Mnohé oběti mají dodnes stopy po bití a týrání, a to i přes to, že je tyran bil jen rukou. Útoky probíhaly tak, že když s prostitukou sjednal pohlavní styk, odvezl ji na odlehlé místo a tam ji v autě bil a držel i několik hodin. Mnohdy ani na sex nedošlo.

Šlo přitom o zdánlivě spořádaného občana s rodinným zázemím. Předtím ho soudily soudy v Plzni a Českých Budějovicích. Vždy se odvolal.

rbwtrnava ( 29. května 2018 17:37 )

 keby tak chytali aj politikov

vlasta1 ( 29. května 2018 15:38 )

Jaké oběti vždyť to byly všechno jenom šlapky a pro ty je to jenom riziko podnikáni. Nevím jakým způsobem se dá znásilnit šlapka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání