Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík utloukl v Chomutově bratrova psa, protože štěkal: Policistům se přiznal

Mladík ubil v Chomutově psa svého bratra (ilustrační foto)
Mladík ubil v Chomutově psa svého bratra (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lac - 
29. května 2018
09:35

Třiadvacetiletý mladík nejspíš utloukl vlastnímu bratrovi (34) psa. Důvod? Štěkal. Chomutovská policie případ z noci z pátku na sobotu vyšetřuje jako týrání zvířat. „Musíme počkat na výsledky soudní pitvy, protože také padlo, že jim někdo mohl psa otrávit,“ řekl policista obeznámený s případem.

Drama se odehrálo na sídlišti Březenecká v panelákovém bytě 1+1, kde bydlí dva bratři a matka za nimi přišla v pátek na návštěvu. Společně šli na pivo do nedaleké hospody. Mladší se posléze rozhodl bratrova psa odvést zpět do bytu. Tam ho ponechal. Sotva sešel před panelák, aby se za příbuznými do restaurace vrátil, slyšel, jak pes v bytě štěká. Dostal vztek a vrátil se domů. Tam psa pěstmi bil do hlavy a celého těla. A pak znovu odešel za příbuznými, aniž by jim něco řekl.

Když se pak skupinka v sobotu nad ránem vrátila domů, psovi už nebylo pomoci. Matka synů začala křičet: "Pes je mrtvý. Pes je mrtvý." Vzájemně se nahlas hádali.

Na hluk v bytě policii upozornili sousedé. „Mladý muž se nám přiznal, že psa zbil. Příčinu smrti ozřejmí až soudní pitva, protože se tam mluvilo i o jedu,“ dodal policista. „Hádali se tady s jednou sousedkou, ale to, že by psa otrávila, je přitažené za vlasy. Nevím. Občas bylo z bytu kluků slyšet zakňučení psa, jako by ho někdo nakopl, ale neviděla jsem to,“ řekla žena Blesku.

Obyvatel paneláku ze sousedního vchodu zase viděl, jak mrtvého psa vynášejí z domu. „Bylo tady několik policejních aut. Vzbudilo nás to,“ dodal. Výsledky pitvy by měla policie znát v příštích dnech. Pachateli hrozí až roční vězení. Zatím nebyl nikdo obviněn.

kuromrd ( 19. října 2018 07:57 )

Svět je pro lidi a né pro psy. Pokud zavřenej pes v bytě štěká celý den, a ruší 50 lidí v paneláku, je jasný, že to blbé zvíře někdo dříve či později zabije. Ovšem milovník zvířat také někdy koupí za vysvědčení svému spratkovi psa, my nimrodi pak ty psy nalézáme v lese přivázané drátem ke stromu a chcíplé, podotýkám, že psy nikoliv ty spratky.

Niky22 ( 30. května 2018 08:08 )

 Docela by mě zajímalo jak je možné, že se o tom píše, ale nikdo z tim nechce nic dělat a neřeší se to. Ja bych ho zavrena az by zcernal a nebo mu udelat to same aby vedel co to bylo pro bezbrane zvire ktere se nemuze nijak branit. Lidi by se meli zamyslet proc se to deje a upravit tomu zakony, ale ja zapomela ze to berou jen jako vec twl je to stejne jak my jen to nemluvi. Ale zakony u nas v ČR jsou všeobecně na hovno tak proč by meli řešit nakeho kretena co zabije zvire radsi o tom budou jen psat. Normalni clovek co zvirata miluje tohle nepochopi.

pajato73 ( 29. května 2018 12:50 )

at si cigosi z Chomutova radeji lamou lebky navzajem... a at nechaj zvirata napokoji!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání