Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na ulici vedrem umírají lidé, vězení se mění v peklo: Pašeračka Tereza se chladila a dirigovala právníky

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
28. května 2018
10:58

Na Česko udeřila vlna veder, ale není to nic proti tomu, co v pákistánském kriminále musí snášet Tereza H. (22) obviněná z pašování devíti kilogramů heroinu. Cestou k soudu se v pondělí musela chladit lahví s vodou.

Tereza si na příšerná vedra stěžovala už před časem, to ale ještě zdaleka nebylo tak zle. V posledních dnech se teploty v Láhauru, kde čeká ve vězení Kot Lakhpat na soud, vyšplhaly až ke 42 stupňům ve stínu a na ulicích dokonce umírají lidé.

Češka ale i tak musela v pondělí k soudu, kde ji čekalo další soudní slyšení. Na chodbě před jednací síní se tak při příchodu usilovně chladila lahví s vodou a popoháněla svůj právní doprovod, aby mohla co nejrychleji zmizet v chladnější části budovy.

Bohužel pro ni ale pobyt u soudu, kam přišla i stejně jako minulý týden v černém oděvu a se slunečními brýlemi na očích, netrval dlouho. Jednání bylo jako již po několikáté odročeno, tentokrát z důvodu stávky soudců. Tereza tak bude k soudu muset opět ve středu.

 

Drogy v kufru

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady se zásilkou heroinu.

Dopisy Terezy H., které poslala Blesku z vězení, najdete v galerii na konci článku

Jaroslav Blha ( 30. května 2018 20:24 )

myslím si jak napráskala ty všechny lidi tak už je předem mrtvá já bych se moc nesmál jako ona.

vadim ( 29. května 2018 08:35 )

Ona pašuje takové množství heroinu a ještě u nás za to dostane metál a nebo odškodnění.Tam co je teď tak to si zaslouží!!!

KontraZeman ( 28. května 2018 21:57 )

Jo, závidíme! Musí být úžasné, potit se v pakošském kriminále A teď tu o perníkové chaloupce

19.3.1977 ( 28. května 2018 20:55 )

 Měla by dostat šanci a trest si odsedět v ČR

diskutujici ( 28. května 2018 19:39 )

Doufam, ze to tady cte i jeji rodicovstvo. Tak tedy - peknou <!> jste vychovali. Urcite jste na ni hrdi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání