Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Františka (36) zabil při bouřce blesk: Svědkyně popsala hrůzný moment!

Autor: csk - 
27. května 2018
15:01

Byla to krátká, ale prudká bouřka. Pan František (†36) se před ní snažil ukrýt pod stromem a s deštníkem v ruce, když do něj udeřil blesk a ukončil jeho život.

„Viděla jsem ho, jak stál pod stromem. Z ničeho nic přišla obrovská rána, záře a on padl k zemi,“ tak popsala Novému Času hrůzný zážitek paní Anna (73). Na vlastní oči viděla, jak otce dvou dětí Františka (†36) zabil blesk přímo před místním kostelem. Věřící okamžitě vyběhli ven na pomoc, ale i přes rychlý příjezd záchranky lékař mohl konstatovat pouze smrt.

Podle slov meteoroložky Lucie Sokolové zaznamenali odborníci během osudného dne desetitisíce blesků, ale jen výjimečně udeří ve městě v obydlené zóně. Podobný případ se odehrál před rokem v Praze, kdy blesk zabil ženu přímo uprostřed sídliště Střížkov.

V Nitře mu štěstí nepřálo

Pan František pocházel z Veľkého Cetína a podle sousedů se mu v poslední době moc nedařilo. Ačkoli se prý jednalo o slušného a poctivého člověka, který učil na místní vysoké škole, začínal mít údajně velké problémy v osobním životě. Rozpadlo se mu manželství a s ním přišel i o dítě. „Prý začal hrát automaty. Několikrát ho tu hledala i policie. Jeho žena se přestěhovala do Topoľčan i s jejich dítětem,“ popsali Františkovu nelehkou situaci jeho sousedé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání