Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

České »černošce« hrozí kriminál! Rachel Dolezal zneužívala sociální dávky

Autor: lm - 
25. května 2018
18:00

Nejenže má z ostudy kabát, teď jí navíc hrozí, že skončí za mřížemi! Američanka s českými kořeny, která se dlouhá léta vydávala za černošku, byla obviněna z podvodu a zneužívání dávek, za což jí hrozí až 15 let v kriminále. Rachel Dolezal (40) odhalila její vlastní biografie!

Rachel Dolezal se dlouhá léta vydávala za černošku a dokonce předsedala prestižní organizaci hájící lidská práva různých etnik NAACP. Když její bělošští rodiče zjistili, jak lže o svém původu, kontaktovali média a řekli jim pravdu. „Nechápeme, proč považuje za nutné klamat o své etnické příslušnosti. Je německého a českého původu, je bílá,“ prohlásili tehdy a příběh Rachel Dolezal se stal celosvětovou senzací. O místo v prestižní organizaci přišla a zároveň ji vyhodili i z Eastern Washington University, kde přednášela.

Žena následně marně hledala práci a rozhodla se, že o svém životě napíše biografii. Kniha s názvem „V plné barvě: O mém hledání místa v černobílém světě“ pobouřila mnoho lidí už před vydáním. Rachel se v ní totiž obhajuje, že se odjakživa cítila jako černoška a rozpovídala se i o diskriminaci, kterou jako žena černé pleti zažila. Kvůli své knize má teď ale další problém.

Zaměřily se na ni totiž úřady, které zjistily, že nepřiznávala celý svůj příjem. Konkrétně měla tvrdit, že vydělává měsíčně méně než 500 dolarů (cca 11 tisíc korun) a díky tomu pobírala sociální dávky. V té samé době si ale na účet uložila necelých 84 tisíc dolarů (1,85 milionu korun), které získala prodejem své knihy a jiných uměleckých děl. Od srpna 2015 až do listopadu 2017 nelegálně zinkasovala na dávkách 8847 dolarů (195 tisíc korun), kvůli kterým jí teď hrozí velké potíže. Úřady ji totiž obvinily z podvodu a zneužívání dávek a ženou ji před soud. Dolezal se k obvinění nevyjádřila, za uvedená obvinění jí hrozí až 15 let.

agfor ( 26. května 2018 12:00 )

To byste museli zavřít všechny cikány, ale to by byla dyškrymynácia.

zikkurat ( 25. května 2018 21:23 )

Zavřete ji, až zčerná!

bullshit ( 25. května 2018 20:20 )

Bože, to je PIZZA...

auslak ( 25. května 2018 20:05 )

Pro prachy je ochotná tvrdit , že rodiče rok předtím než se narodila spadli ze stromu , kde žili..

flora ( 25. května 2018 20:01 )

Jen další novodobá psychopatka z řady dalších, co se domnívají, že jsou vyjímeční a Bohem vyvolení . Těch 15 natvrdo by jí slušelo, ale bohužel dostane jen tytyty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání