Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Adam (†14) se utopil v libereckém bazénu: Plavčíkovi hrozí 6 let!

Autor: rc - 
24. května 2018
18:51

Adam (†14) byl nalezen v odtokovém potrubí vodní atrakce divoká řeka v aquaparku v Liberci. Tragédie se odehrála v roce 2016 a nyní po dvouletém vyšetřování tragické smrti byla podána obžaloba. Čelí jí plavčík (24), kterému za usmrcení z nedbalosti hrozí šest let!

Adam se vypravil 3. září do libereckého bazénu se třemi kamarády. Z bazénu se však už nevrátil domů, a tak se jeho otec obrátil na policii. Po dlouhém pátrání bylo chlapcovo tělo nalezeno v odtokovém potrubí atrakce divoká řeka. Po provedené pitvě se zjistilo, že se chlapec udusil. Policie posléze uvedla, že si chlapci do bazénu přinesli nářadí, aby odstranili mříž chránící odtok a proplavali rourou až do vnitřního bazénu. Adam měl proplavat první, a to za účelem, aby dokázal, že se nebojí. To mělo tragický následek. Když se chlapec dostal do roury, tak se zapnul odsávací cyklus a Adama vtáhl dovnitř.

Po dlouhých dvou letech vyšetřování okresní státní zastupitelství obvinilo ze smrti chlapce plavčíka. Informovaly o tom Novinky.cz. „Znalec má za to, že v tomto případě selhal lidský faktor. Tedy že se zaměstnanec plaveckého bazénu, v rozporu s náplní práce, dostatečně nevěnoval sledování situace u vodní atrakce divoká řeka, kde delší dobu probíhalo násilné jednání čtyř osob,“ uvedla loni mluvčí policie Vlasta Suchánková.

„Obžalovanému je kladeno za vinu, že jako zaměstnanec společnosti Ještědská sportovní přehlédl situaci, kdy se nezletilí chlapci snažili násilným způsobem dostat přes bezpečnostní mříž sacího otvoru. Tím obžalovaný spoluzavinil smrt nezletilého,“ řekl státní zástupce Bedřich Skalický. „Je nařízeno jednání na 27. června 2018 od 8.30 hodin,“ řekl Novinkám mluvčí Okresního soudu v Liberci Přemysl Pechlát. Plavčíkovi hrozí až šestileté vězení za usmrcení z nedbalosti.

Policie vyšetřovala i tři chlapce za neposkytnutí pomoci, kteří spolu s Adamem odstranili mříž z odtoku, těm nehrozí vězení, ale různá výchovná opatření, které stanoví soud.

VIDEO: Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.

Video  Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.  - Blesk - Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

diskutujici ( 25. května 2018 06:07 )

U nas je princip takovy, ze za cokoliv se musi nekdo odsoudit. Urvou mrizku, ti tri o tom nereknou nikomu ani slovo, ale od*ere to nevinny plavcik. Nemel by to treba odskakat ten, kdo tu atrakci stavel? Stejny nesmysl. Jedini, kdo za to muze, jsou ti 4 parchanti (vlastne ted uz jenom 3)

lachimcz ( 24. května 2018 19:27 )

 chape vubec nekdo smysl tohohle stihani ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání