Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drsný vzkaz Terezy H. nejlepší kamarádce: Zmije, kvůli ní jsem v kriminále

Video se připravuje ...
Autor: Lucie Šulcová - 
25. května 2018
05:00

Byly nejlepší přítelkyně, teď se nenávidí! Když si Tereza H. (22), která je obviněná z pašování devíti kilogramů heroinu, v pákistánském kriminále přečetla, co o ní v českých médiích vykládá její bývalá kamarádka Simona H. (23), rozhodla se reagovat. 

Zadržená Češka se dosud jakýmkoli otázkám týkajícím se svého případu vyhýbala, aby si neuškodila. Mluvit nechtěla o tom, jak se jí heroin do kufru dostal, ani o svých spoluobviněných. Když jí ale Blesk na její žádost zaslal některé články, které o jejím případu vyšly, mlčení prolomila.

Své bývalé kamarádce Simoně, která ochotně mluvila o jejich společných cestách do Pákistánu, ale i práci ve švýcarském erotickém klubu, věnovala Tereza celé dvě strany svého dopisu a označila ji za osobu, která na ni zřejmě poslala celníky. "Když vás někdo dostane do kriminálu - je to zmije. Když vás někdo dostane do kriminálu a potom staví svou "kariéru" na vašem neštěstí - je to PODLÁ ZMIJE. Ale když vás dostane do kriminálu tzv. nejlepší kamarádka, staví svou kariéru na vašem neštěstí, tvrdí, že ona sama je nevinná a všude kolem lže, jak když tiskne, tak to zamrzí, HODNĚ!!!" napsala.

Důvod, proč se k ní Simona takto zachovala, je podle ní jasný. "To, že se chtěla vždy zviditelnit, jsem věděla. Ale že zajde až tak daleko? Nevím, k čemu jí to bylo... Určitě brečí nad tím, že jsem "slavnější" než ona, haha," myslí si zadržená Češka.


Dopisy Terezy H. z vězení najdete v galerii na konci článku.


Teď lituje, že nedala na kamarády, kteří ji prý před Simonou varovali. "Ptali se mě: Proč se s ní bavíš? Vždyť je úplně blbá, akorát si s ní děláš ostudu! Já jim odpovídala, že ji mám ráda takovou, jaká je, COŽ BYLA CHYBA. Teď vidím, že inteligenčně je na tom opravdu lépe i houpací kůň, a už ji nechci NIKDY vidět!!!" má jasno Tereza.

Mosty se ale rozhodla spálit i Simona. "Na jednu stranu si přeju, aby se vrátila, protože to nepřeju nikomu, takový trest, ale na druhou stranu… Už se jí neozvu. Pokud ona, tak jí odpovím, ale to, co se stalo, zatížilo celou mou rodinu. Je to zklamání. Dozvědět se o nejlepší kamarádce tohle, to by šokovalo každého,“ řekla po Terezině zadržení v lednu.

CO ŘEKLA SIMONA O TEREZE

O její povaze

"Je to dobrý člověk a má dobré srdce, ale to, co se stalo teď, mě dost zarazilo."

O Terezině zadržení na letišti

„Byl to takový falešný úsměv. Takový prostě… nevím. Její reakce mi nepřišla normální. Hrozí jí doživotí, nebo trest smrti…“

O cestách do Pákistánu

„Letěly jsme tam spolu, já tam byla asi týden a ona tam potom zůstala. Říkala, že chce ještě nafotit nějakou sérii fotek."

„Mně celou dobu tvrdila, že tam jen fotí. Mohlo se stát, že já tam jela za focením a jí něco podstrčili, ale to vážně nevím.“

„Já jsem za to dostala dvě stě tisíc korun.“

O práci ve švýcarském erotickém salonu

"Tereza tam byla asi dvakrát a pak začala jezdit do Pákistánu. Já tam jezdila asi dva roky. Ale nebyly to jen sexuální služby, jak se píše. Mám hodně bohatou klientelu, šlo i o večeře a tak."

O šéfovi gangu Tárikovi

"Jako když jela přes něho fotit, kdo jiný by jí to podstrčil? Logicky. Já o jiné osobě nevím. Já tam jela jen pofotit, dál jsem to nerozebírala. Tereze jsem věřila. Dost jsme si věřily. Netušila jsem, co se stane.“

Co ještě řekla Simona o Tereze? Podívejte se na videa:

Video  Simona H. o zadržené Tereze: Je v klidu a čeká na pomoc! Od koho?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Video  Simona H. o Terezině příteli Tárikovi: Jak to bylo s drogami? Má z něj strach? Kolik za cestu dostala?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video  Zpověď Simony H., společnice pašeračky Terezy (21): V Pákistánu jsme byly spolu! Jak to tam chodilo?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání