Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malý Miška (†4) umřel pod koly autobusu: Svědkyně popsala, jak k tragédii došlo

Autor: lm - 
26. května 2018
17:16

V září měl nastoupit do školky, na místo toho ale rodičům zbyly oči pro pláč. Malého Mišku (†4) přejel a usmrtil autobus, pod který spadl. Svědkyně nyní popsala, co tragédii předcházelo.

K neštěstí došlo v pondělí ráno ve slovenské obci Mojmírovce. Malý Miška (†4) bydlel v domě přibližně 50 metrů od autobusové zastávky. Chlapečkovi utekl pejsek a když se ho snažil chytit, nejspíš uklouzl a spadl pod kola autobusu zrovna ve chvíli, kdy se kolos rozjížděl.

"Viděla jsem, jak běží za tím psem. Potom křičeli na ulici lidé, a tak jsem vyběhla ven. Miškovi však už nebylo pomoci, přejelo po něm kolo," popsala Novému Času svědkyně, která bydlí poblíž.

Rodiče chlapečka jsou z tragédie na dně. "V září měl nastoupit do školky, velmi se tam těšil," pláče jeho maminka Silvia (27). "Nic mi ho už nevrátí, nic, mého synáčka," dodal zdrcený táta Michal.

Případem se zabývá i policie. "Řidič autobusu si pravděpodobně nevšiml dítěte, které vešlo pod autobus v době, kdy stál na zastávce. Okolnosti, přesná příčina, jakož i míra zavinění dopravní nehody jsou ve stadiu vyšetřování. Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání pro přečin usmrcení," uvedla policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání