Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Táta (†53) vezl na kole syna: Zemřel po srážce s kamionem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
23. května 2018
11:55

Vyjížďka na kole skončila obrovskou tragédií. Tátu s dítětem v sedačce srazil na Přerovsku řidič kamionu (26). Cyklista (†53) bohužel nehodu nepřežil a jeho syn musel být převezen vrtulníkem do nemocnice. Naštěstí ale podle policie neutrpěl vážná zranění.

Dítě podle policistů sedělo ve chvíli, kdy cyklistu srazil kamion, v dětské sedačce. "Vrtulníkem bylo transportováno do brněnské fakultní nemocnice, neutrpělo však vážná zranění," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Bezpečná sedačka podle ní chlapečka zachránila.

Nehodu policie vyšetřuje pro podezření z usmrcení z nedbalosti. "Alkohol u řidiče byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. I nadále jsou příčina a okolnosti této tragické události předmětem dalšího šetření," dodala mluvčí. Zda měl cyklista na kole helmu, zatím není jasné.

Nehoda se stala krátce po 9:00 ve směru z Chropyně na Kojetín. Řidič s nákladním vozidlem značky Renault jel ve směru na Kojetín a z dosud nezjištěných příčin srazil pravým bokem auta cyklistu, který se pohyboval ve stejném směru.

Podle informací ČTK jde letos o desátou smrtelnou nehodu na silnicích Olomouckého kraje. Během prvního čtvrtletí zemřelo osm lidí, což je dvojnásobný počet v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Devátá smrtelná nehoda v pořadí se stala na začátku května, kdy jednašedesátiletá chodkyně nepřežila střet s osobním autem u Hustopečí nad Bečvou na Přerovsku. Ženu jdoucí po levé straně vozovky srazila dvaadvacetiletá řidička vozu Škoda Fabia. Dosud nejtragičtější nehoda se stala na konci března v Olomouci, zemřely při ní dvě děti.

Zdeněk Kopečný ( 23. května 2018 17:26 )

Nevím, jaký byl průběh nehody a kdo ji zavinil, ale cyklisté jsou jedněmi z nejvíce neukázněných účastníků sil. provozu. Nerespektují nebo neznají dopr. značení (hlavně zákazy vjezdu), nedávají přednost v jízdě, neuznávají červený signál, suverénně jezdí po chodnících, v podchodech, po přechodech, nějaké to promile je taky nezastaví atd. Takže není divu, že to pak končívá tragicky. Tito lidé jsou z litery zákona také řidiči. Možná přitom mnozí nejsou vůbec způsobilí k řízení, jak požaduje zákon. Nikdo to nezkoumá; na kole může jezdit i psychotik. Při dnešní hustotě provozu lze říct, že jsou to často potencionální hazardéři, nebezpeční hlavně sobě. Sice neznalost zákona neomlouvá, možnost opatřit si jej a prostudovat má každý. Který cyklista to udělá? Ukažte na něj prstem! Věc by se (konečně) měla nějak řešit; můj názor je, že cyklisté by měli projít kurzem, složit zkoušku a dostat průkaz. Žádné složitosti, znát jen to, co je potřebné k řízení kola. Tečka.

offline ( 23. května 2018 14:02 )

Dnes už lidi všechno mají, tak si po rozvodu a odchodu dospělých dětí z domova pořizují s novým partnerem třetí a čtvrté dítě. Dělá to podle to ho co vidím kolem sebe naprostá většina zajištěných lidí. Asi abychom nevymřeli. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/544168/mrazive-proroctvi-vedce-104-ktery-podstoupil-eutanazii -je-nas-tu-prilis-mnoho-a-skonci-to-spatne.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání