Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chci domů! Tereza u soudu v Pákistánu přiznala, že se jí stýská

Autor: dce, ljš - 
23. května 2018
05:00

Úterní soud s Terezou H. (22) proběhl pro jednou podle plánu. Během jednání s Češkou, zadrženou v Pákistánu za pašování drog, vypovídal jeden z celníků. Podle advokáta Gull Hassana Khana, který s Bleskem spolupracuje, sice Terezini právníci zpochybnili svědkovu výpověď, ale mladé Češce to na dobré náladě nepřidalo. Později přiznala, jak moc touží po domově. 

Terezu na letišti v Láhauru zadrželi celníci 10. ledna s kufrem plným heroinu. Jeden z celníků právě v úterý vypovídal u soudu. Terezini právníci ho podle přihlížejícího advokáta Gull Hassana Khana podrobili pořádnému křížovému výslechu.

„Připustil, že zápis do evidence byl proveden bez svědka a že jeho prohlášení nebylo během šetření zaznamenáno vyšetřovatelem tohoto případu,“ řekl Blesku s tím, že podle něj svědek jako důkaz obžaloby selhal. Tento konkrétní celník nebyl přítomen Terezinu zadržení, pouze převzal zabavené věci včetně heroinu.

A ačkoliv byla Tereza při příchodu k soudu opět usměvavá, po jednání už jí moc do smíchu nebylo. To nám potvrdil i Khan, podle kterého prohlásila, že velmi touží po návratu domů. Po více než čtyřech měsících, které strávila v místní vazbě, se není čemu divit.

Češce nyní v Pákistánu hrozí pořádně přísný trest – jako cizinka se s velkou pravděpodobností vyhne popravě, i tak ale může ve vězení zůstat na doživotí. Česko navíc zatím nemá s Pákistánem dohodu o vydávání vězňů.

Gemmy ( 4. června 2018 11:36 )

Domů?! Nechtělo se Ti makat,jen se kurvit, a rozvážet smrt!A prachy se jen sypaly! A co my, kteří musíme denně makat,a ještě těžko uživíme rodinu.A ještě se bát,aby se děti nedostaly k drogám, co sem dováží tahle kráva, a celý gang.Žádné slitování!!!Začínám mít pocit,že by tady měl udělat někdo pořádek, od shora až dolů, až po pouliční práskače!

zarazenyprd ( 23. května 2018 22:58 )

Prostituci? Řekl bych, že je v té své profesi samouk(-čka).

ProtiZeman ( 23. května 2018 20:01 )

Dobrá křesťanka..

ProtiZeman ( 23. května 2018 19:59 )

Tomu se rzika, že prziležitost dělá zloděje . Asi zatím žádná nebyla Dělám pro společnost jednoho majitele, tak by mi to i bylo blbé, okrádat konkrétní osobu, kterou znám. Jestli platí, kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu, tak nevim-nevim..

ProtiZeman ( 23. května 2018 19:53 )

Čeština má také diakritiku. Neznáš a čumíš, co ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání