Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mišku (†4) přejel autobus, pod který vlezl za pejskem: Pochybil řidič, nebo rodiče?

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
22. května 2018
10:32

K obrovské tragédii došlo v pondělí ráno u slovenské Nitry. Čtyřletý chlapeček Miška vlezl při hře se psem pod autobus a řidič ho přejel. Zraněním bohužel na místě podlehl. Soudní znalec si myslí, že řidič nehodě nemohl zabránit.

K dopravní nehodě došlo krátce po osmé hodině v obci Mojmírovce. Chlapečkovi utekl čtyřnohý kamarád z neoploceného dvora a vběhl přímo pod linkový autobus, do kterého nastupovali cestující. Miška za pejskem vlezl a to se mu stalo bohužel osudným. Když se řidič rozjel, chlapce přejelo zadní auto obřího kolosu.

Dítě na místě zraněním podlehlo, pejsek se z pod autobusu dostal bez zranění. Řidič ani cestující neměli o ničem vůbec tušení a chlapečka našla až kolemjdoucí. Když šoféra našli policisté a vše mu řekli, na místě se složil.

"Osmapadesátiletý řidič si pravděpodobně nevšiml dítě, které vlezlo pod autobus v době, kdy stál na zastávce. Po odchodu autobusu uviděla na cestě ležet nehybné tělo dítěte svědkyně, která okamžitě kontaktovala policii. Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem," informovala policie na své webové stránce.

Policie se případem intenzivně zabývá, soudní znalec oslovený slovenským webem Pluska.sk má v případu jasno. "Řidič o tom, co se stalo, určitě nevěděl, jinak by neodjel. Zda to byla nešťastná náhoda? Spíše bych se ptal, co dělalo čtyřleté dítě samo na státní silnici? Řidič autobusu má své povinnosti, to znamená, že sledoval cestující, kteří vystupovali a nastupovali, prodával lístky. Věřím tomu, že řidič si toho nevšiml. Zda měl možnost si toho všimnout, budeme vědět až po analýze dopravní nehody," zhodnotil přivolaný soudní znalec z oboru dopravy Jozef Veverka.

Chlapcova rodina bydlí asi 50 metrů od zastávky v zchátraném domečku, u kterého chybí plot i brána. "Miška odešel za pejskem a už tam zůstal," prozradila Plusce maminka Silvia (27), která má ještě tři další, mladší děti. "Stále honil toho pejska, věčně byl s ním. Autobusák prý vůbec nevěděl, co stalo," doplnil zlomeně táta Michal.

"Ještě ráno jsem ho políbil, spal s babičkou. Pak mi volala žena, ať okamžitě přijdu. Žije zde deset rodin. Kdyby tu měli opravenou bránu, možná by se to nestalo. Nemůžeme to nyní dávat nikomu za vinu, byla to sekunda," dodal smutný Miškův strejda, kterého nešťastná událost velmi zasáhla.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání