Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rok od propuštění Kajínka promluvila jeho Magda: Rakovina!

Autor: kon, dce - 
22. května 2018
05:01

Nemluví s médii a chce být raději v pozadí. Teď ale přítelkyně Jiřího Kajínka (57) Magda Gubová (65) exkluzivně promluvila pro Blesk. Popsala některé ze svých 251 návštěv v kriminále. Mluvila o jeho propuštění před rokem i vážné nemoci, na kterou prý vězeňská služba nebrala ohledy.

Kajínek byl 23. června 1998 odsouzen Krajským soudem v Plzni za vraždu podnikatele Štefana Jandy, jeho bodyguarda Juliana Pokoše a těžké ublížení na zdraví druhého bodyguarda Vojtěcha Pokoše. Přestože Kajínek celou tu dobu tvrdí, že v osudný den 30. května 1993 na místě činu nebyl, odseděl si za tento čin ve vězení přes 23 let, než ho osvobodila 23. května 2017 milost prezidenta Miloše Zemana.

Celou tu dobu ho v kriminále navštěvovala přítelkyně, o které veřejnost nevěděla. „Známe se spolu přes čtyřicet let. Za jakých okolností jsme se seznámili, je ale naše tajemství,“ řekla teď Blesku Gubová.

Za 23 let, které Kajínek strávil v kriminále, vynechala jen jednu návštěvu a to i přes to, že jim dozorci a vlastně i celá vězeňská služba dle jejích slov házeli klacky pod nohy. Kajínka navštěvovala, i když začala trpět vážnými zdravotními problémy. Začaly právě po jedné z návštěv na Mírově.

"Poprvé se ohlásila před šesti lety právě cestou z mírovské návštěvy. Musela jsem zastavit na benzince, bylo mně zle a najednou jsem nemohla dál. Prostě to nešlo. Nevěděla jsem, co se děje," prozradila Blesku. Tehdy byla po nemoci a doufala, že náhlá únava přišla právě kvůli tomu.

Druhý den volala Kajínkovi do věznice. "Říkala jsem mu, že jsem asi hodně marod, že se něco zlého děje. Povídal: 'Dnes se dá léčit snad už všechno, jen aby to nebyla rakovina.'“

Následovala zdánlivě nekonečné kolečko vyšetření a testů. Pak přišla zdrcující diagnóza. "Řekli mi, že mám chronickou leukemii. Takže to rakovina byla. Tedy je," dodala.

Celý rozhovor čtěte v úterním Blesku Celý rozhovor čtěte v úterním Blesku | Blesk.cz

baronkazita ( 23. května 2018 13:57 )

Magdo, hodně sil a štěstí pro vás oba

Limone ( 23. května 2018 12:34 )

 Zdejší názory individuí, které jako malé děti rodiče týrali, je každodenní kbelík špíny, hnusu, perverze, závisti a ubohosti spodiny tohoto národa. Neúspěšných, závistivých a zlých lidí většinou na společenském dně národa !!!

jity ( 23. května 2018 09:30 )

Kajínek se nenarodil na šťastné planetě pro něj. Paní přeji uzdravení.

mamlas ( 22. května 2018 11:19 )

Když máte prachy, tak můžete!!! A Kájínek jich měl dost, neboť sám se veřejně ve své zpovědi přiznal, že vykrádal zlatnictví.

pelagie ( 22. května 2018 09:55 )

zpráva,kterou nezbytně musíme znát?!?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání