Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Antonín ubodal v restauraci krásnou Denisu: Odsedí si 17 let!

Autor: ČTK ljš - 
21. května 2018
11:24

Za vraždu bývalé přítelkyně uložil Krajský soud ve Zlíně devětatřicetiletému Antonínu Stojkovi 17 let vězení. Hrozilo mu o tři roky více, případně výjimečný trest. Stojka loni v dubnu v Bezměrově na Kroměřížsku podle obžaloby ubodal třicetiletou Denisu, mámu dvou dětí, v tamní restauraci s penzionem. Ke svému činu se doznal a litoval ho.

Stojka napadl svou někdejší družku podle státního zástupce Martina Malůše proto, že se žena rozhodla vztah se Stojkou ukončit, a také pro podezření, že si našla nového přítele. Muž údajně vešel do restaurace, ve které žena pracovala, a po neúspěšném pokusu přemluvit ji, aby neodcházela, na ni zaútočil.

Nejdříve na ni podle spisu namířil plynový revolver, poté ji povalil na zem, kde ji bil a kopal. Nakonec vytáhl nůž a zasadil ženě 16 bodnořezných a řezných ran. I přes snahu záchranářů zemřela. Útok se podle žalobce vymykal svou brutalitou i způsobem provedení.

Obžaloba Stojku vinila také z vydírání. Po útoku na ženu prý v příručním skladu restaurace donutil s plynovým revolverem v ruce čtyři lidi, kteří tam byli, aby odešli. Znemožnil jim tak, aby ženě poskytli pomoc.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání