Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná smrt Slováka v Česku: Matka si není jistá, koho pohřbila

Autor: lm - 
18. května 2018
12:09

Od smrti Slováka Jána P. (†33) ve Vysokém Mýtě uplynuly už dva měsíce, jeho zoufalá maminka má ale stále otázky. Žena nevěří, že by její syn spáchal sebevraždu a není si ani jistá, že skutečně pochovala svého syna.

Třiatřicetiletý muž byl v březnu nalezen popálený na hlavě a na horní části těla ve Vysokém Mýtu. Našel ho jeden z místních. Muže poté identifikoval majitel ubytovny, kde Slovák přebýval. Svědek FTV Prima sdělil, že si je jeho totožností naprosto jistý a poznal ho i podle tetování.

Matka oběti má ale pochybnosti a nechápe, proč se na syna nemohla podívat. Nebylo jí to umožněno právě kvůli stavu, ve kterém se Ján našel. Posléze se navíc dozvěděla, že česká policie údajně neobdržela její vzorek DNA, který poskytla na Slovensku. "Byla jsem uspokojená tím, že je DNA udělané, tak jsem si myslela, že je to určitě on. Pak jsem se dozvěděla, že mojí DNA oni nemají a tehdy jsem začala pochybovat, že jsem pochovala vlastního syna, když jsme ho vůbec neviděli v rakvi," vysvětlila zoufalá žena. 

Podle české policie byl ale zemřelý i přes absenci testu DNA spolehlivě identifikován. "V tuto chvíli identifikace proběhla na základě různých markantů, které tělo obsahovalo. Přestože výsledky DNA bývají utvrzují a jednoznačné, ke ztotožení může dojít i díky stomatologickému porovnání, antropologii a různých znamének, tetování a pih," řekla televizi pardubická policejní mluvčí Eva Maturová.

Policie případ uzavřela jako sebevraždu, Jánova matka se tomu ale zdráhá uvěřit. Prý k tomu neměl žádný důvod. "Nebyly zjištěny žádné známky cizího zavinění. Zranění, které byly způsobeny, si tento člověk mohl podle soudního lékaře způsobit dám," doplnila mluvčí. Že si na život sáhl sám si myslí i majitel ubytovny. Podle něj to byl hodný a spolehlivý muž, kterému nikdo neměl důvod ublížit. Před smrtí si navíc zabalil všechny věci a nechal na pokoji i klíče, což podle něj nasvědčuje tomu, že čin plánoval.

certicekjity ( 18. května 2018 19:57 )

 Už se konečně naučte psát. Jak si někdo může něco způsobit dám, snad sám ne pisálci z Blesku.

Gemmy ( 18. května 2018 13:00 )

Tak majitel ubytovny?! A to stačí?! Co to s obyčejnými lidmi provádíte?! S někým se mazlíte do alelujá a někoho odbydete raz dva! A ta matka má teď nadosmrti "brouka" v hlavě.Posuzuji situaci podle toho, co je v článku napsáno. Je-li to napsáno popravdě!

Jarocell ( 18. května 2018 12:30 )

Co to je za blbost?! "Před smrtí si navíc zabalil všechny věci a nechal na pokoji i klíče, což podle něj nasvědčuje tomu, že čin plánoval." Takže každý kdo se zbalí, protože třeba hodlá odjet z hotelu nebo ubytovny, se jde rovnou zasebevraždit? A co takhle pouvažovat -když už tak čin plánoval- kde nechal třeba dopis na rozloučenou? To by byl možná důkaz, ale tohle ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání