Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zmatky v případu pašeračky Terezy: Obvinění mají krycí jména! Kde je Tárik?

Autor: ljš - 
19. května 2018
05:00

Čtyři obvinění, ale jen dva za mřížemi! To je bilance případu Terezy H., která je obviněná z pašování devíti kilogramů heroinu z pákistánského letiště. Blesku se podařilo získat informace ze spisu, který je proti Češce veden, ani z něj však není jasné, zda je mezi obviněnými její údajný milenec Tárik.

V zápisech ze soudních jednání figurují čtyři jména - Tereza H., Shoaib Hafeez Khan, Harún Afridi a Aftab ahmad Batti. Zatímco první dva čekají na rozsudek ve vazbě, zbylí jsou na útěku. V případu by přtom měli hrát daleko podstatněšjí roli a pašování přímo organizovat.

Oba policie vystopovala pomocí Terezina telefonu, podařilo se jim ale uniknout. "Vyšetřovatel soud informoval, že obviněný Harún Afridi nebyl nalezen na své adrese v Pešaváru. Údajně se skrývá na neznámém místě v kmenové oblasti kolem města Jamrud. Bylo prokázáno, že utekl úmyslně, aby se vyhnul zadržení a soudu," píše se v zápise ze soudního jednání. Stejně jako hlavní dodavatel drog Harún, zmizel i druhý obviněný Aftab.

Zvláštní však je, že v dokumentech, které má Blesk k dispozici, není ani zmíňka o údajném Terezině milenci Tárikovi, přezdívaném Pan T. Obviněný Shoaib o něm tvrdil, že to byl on, kdo Češku do Láhauru poslal z britského Manchesteru a přes bratra ho požádal, aby pro ni zajistil ubytování. 

Zda Tárik mezi obviněnými je, není jasné. Jednotliví členové gangu totiž vystupují pod různými jmény a přezdívkami. Harún je například ve spise veden také jako Khiyal Wali, Tárik zase na Facebooku vystupoval pod jménem Khalid Rathore. Nelze tak vyloučit, že ve skutečnosti jde o čtvrtého obviněného Aftaba. Tuto osobu totiž spis příliš nespecifikuje. Vyloučit ale nelze ani možnost, že proti Tárikovi zatím vyšetřovatelé neshromáždili dostatek důkazů a obviněn zatím nebyl.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání