Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Uniklo ze spisu pašeračky Terezy (22): Válka se spoluobviněným!

Autor: ljš - 
18. května 2018
05:01

Třináct soudních zápisů, které odhalují pozadí právní bitvy o osud Terezy H. (22)! Blesku se podařilo získat exkluzivní informace ze spisu vedeného proti Češce, která už přes čtyři měsíce čeká v pákistánském vězení na rozsudek v případu pašování devíti kilo heroinu.

Z dokumentů, která má Blesk k dispozici, vyplývá, že Tereza je nadále největší rybou, kterou se vyšetřovatelům podařilo v případu chytit. Na základě dat z jejího telefonu byli sice vystopováni dva bossové gangu, ty se ale zatím nepodařilo dopadnout.

"Vyšetřovatel soud informoval, že obviněný Harún Afridi nebyl nalezen na své adrese v Pešaváru. Údajně se skrývá na neznámém místě v kmenové oblasti kolem města Jamrud. Bylo prokázáno, že utekl úmyslně, aby se vyhnul zadržení a soudu," uvedl soudce do zápisu a stejný závěr učinil i vůči druhému obviněnému Aftabu Ahmadu Bhattimu.

Z počátku to dokonce vypadalo, že právě kvůli absenci dvou vedoucích členů gangu proces nezačne. Nakonec si ale Tereza mohla oddychnout, protože soudce oba muže na konci března z případu vyjmul a bude je soudit odděleně.

Na lavici obžalovaných tak s Češkou sedává jen Pákistánec Shoaib, přezdívaný Sunny, kterého Tereza celníkům označila jako osobu, která jí mohla drogy do kufru dát. Žádná spolupráce mezi ním a Terezou ale u soudu rozhodně neprobíhá.

Naopak. Před čtením obvinění přišel Shoaibův advokát s námitkou, že veškerá obvinění stojí pouze na nespolehlivém svědectví Češky a jeho klient by tedy měl být propuštěn. Soudce ale jeho návrh zamítl. "Zvláštní prokurátor jeho tvrzení vyvrátil, když uvedl, že proti tomuto obviněnému jsou k dispozici pro vymezení obžaloby dostatečné ústní i písemné důkazy," napsal do zápisu z jednání soudce.

Drogy v kufru

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky.

Stanley1000 ( 19. května 2018 04:52 )

Jednu ano: ...uvézt vše na pravou míru..., ale to je zanedbatelné, vzhledem k tomu, že češtinu již 5 měsíců nepoužívá.

Stanley1000 ( 19. května 2018 04:41 )

In nomine Patri, Fili et Spiritum sancti, amen. Středověk neskončil, středověk trvá.

Stanley1000 ( 19. května 2018 04:35 )

Vážená paní Blabolimtakytak. Na podezřelé komentáře uváděné pod Vašim nickem, jsem, samozřejmě, narazil. Jenomže byly psány podstatně jiným jazykem, než jste psala Vy. Blesk v tom má pořádný hokej, když umožňuje stejný nick na jiný E-mail, anebo máte nick jako E-mail, pak bych Vám doporučil tento změnit. Ale to není to nejdůležitější. V jednom krátkém sdělení je uvedeno to, čemu se bráníte, tzn, že jste prostitutka. Je tam, sice uvedeno jiné slovo, ale nemá cenu za každou cenu mluvit dehonestujícím způsobem. Mimochodem, jak jsem si všimnul, tak již i upravili Váš příspěvek a pod Vašim nickem jej publikovali. Chci Vám říci, že, i kdybyste byla, co o Vás píší, považoval bych to za irelevantní, protože, každý má právo živit se jak uzná za vhodné, pokud je to v rámci zákona a prostituce u nás sice není legální, ale ani zákonem zakázaná, takže je, vlastně, povolena, tak bych měl o Vás stále stejné mínění, protože i prostitutka může mít srdce na pravém místě a umět logicky uvažovat, tak, jako Vy. A pak, pokud je prostitutka se srdcem a srovnanými myšlenkami, je tisíckráte lepší, než sice ctnostná žena, ale se srdcem z kamene a mozkem ovládaným negativními emocemi. Proto mně takový človíček rozoumku ptačího, co si myslí, že když zneužije nick, tak obrátí svět naruby, jen tak nerozhází a těžko přesvědčí o tom, že se najednou člověk změní, a místo empatických slov začne psát stále omílané haty. Přeji Vám pevné nervy a hodně pěkných chvil v dalším životě a považuji Vás za člověka mně blízkého. No, to zase bude jízlivostí.

11karel11 ( 18. května 2018 23:34 )

Dostane doživotí, v kufru 9 kg navíc a nevšimla si, že kufr je těžký. Určitě to nebylo poprvé. Do Pakistánu se jen tak nejezdí, A dělala kurevu ve Švýcarsku.

ProtiZeman ( 18. května 2018 19:35 )

Nojo, přiznáním spadne ze srdce velký balvan Tereza by se mohla od Bláboly učit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání