Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Záhada kostry z lesa na Jičínsku: Mrtvá nebyla pohřešovaná. Jak zemřela?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
17. května 2018
10:51

Znají jméno mrtvé, neví ale, jak zemřela! Policie už zná totožnost ženy, jejíž kosterní pozůstatky v březnu objevil v lese u Markvartic na Jičínsku správce lesa. Žena nebyla pohřešovaná. 

Kosterní pozůstatky ženy ležely na povrchu v lesním porostu a byly roztahané zvěří. „Podařilo se nám zjistit totožnost ženy. V době nálezu nebylo po ní vyhlášené celostátní pátrání. Co bylo příčinou úmrtí, si budeme stoprocentně jisti, až dostaneme protokol z provedené pitvy. Zatím nic bližšího k případu nebudeme uvádět,“ řekl mluvčí krajského policejního ředitelství v Hradci Králové Jan Čížkovský.

Kosterní pozůstatky našel 15. března správce lesa při označování stromů ke kácení.

Na Jičínsku to není v poslední době jediný takový případ. Loni v polovině srpna bylo na poli u Lázní Bělohrad na Jičínsku objeveno mužské tělo ve značném stadiu rozkladu. Kriminalisté později zjistili, že šlo o padesátiletého muže, za jehož vraždu stíhají manželský pár ze Semilska. Podle policie manželé zastřelili muže z Prahy poté, co ho vylákali na opuštěné místo a pak mu ukradli několik desítek tisíc korun. Později kriminalisté obvinění manželského páru ještě rozšířili o dvojnásobný pokus o vraždu třicetiletého muže, kterého jejich komplic předtím pojistil pro případ úmrtí. Třicetiletý muž, kterého manželé chtěli podle policie zabít, při obou pokusech o vraždu neutrpěl závažná zranění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání