Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

To se stává! Ministr vnitra o omylu policie: Místo mlátiček z Holandska sbalili Izraelce

Autor: Tomáš Koníček - 
17. května 2018
15:07

Pořádně vedle šlápli čeští kriminalisté. A to až tak, že jejich omyl nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Při pátrání po sedmi Nizozemcích, kteří v Praze brutálně zmlátili číšníka, totiž místo nich zatkli sedm izraelských turistů. A zrovna v rukavičkách s nimi nejednali.

Těžkooděnci do pokojů Izraelců vpadli s namířenými samopaly, s pěknou dávkou tvrdosti je zajistili a pak zadržené vedli ostudně po ulici. Jako trestance. Jenže to byl omyl, a tak museli Izraelce propustit. „Vyšetřovatelé to nemohli v samotném prvopočátku tušit,“ řekl na obhajobu mužů zákona mluvčí policie Jan Daněk.

Nic výjimečného

Nejde prý však o výjimečný případ. „Bohužel se stane, že i speciální jednotka někdy zadrží podezřelého, a nakonec se ukáže, že to není on. Takové věci se stávají,“ řekl ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar serveru Aktuálně.cz.

Památeční foto

Zatčení se jako omyl ukázalo až na služebně policie. „Po omluvě a vysvětlení Izraelci celou situaci pochopili, s policisty si s úsměvem podali ruce, a dokonce se s nimi na památku vyfotili. Také byli informováni, jakou cestou si mohou případně podat na jednání policie stížnost,“ řekl Daněk. Podle něho se tak až do včerejška nestalo, ovšem podle FTV Prima si už skupina našla právníka, který je bude v Česku zastupovat, a stěžovat si rozhodně hodlá.

A kdo o vyslání policistů do hotelu Astoria rozhodl? „Objednal je kriminalista, který případ napadení číšníka vyšetřoval,“ řekl Daněk. Jeho rozhodnutí se nyní bude prošetřovat. „Prozatím shromažďujeme podklady a další důležité informace k posouzení některých zveřejněných a závažných upozornění k činnosti příslušníků policie,“ řekl mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

 

Video: Napadený číšník promluvil zády ke kameře.

Video  Napadený číšník promluvil zády ke kameře.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

marmat ( 18. května 2018 21:28 )

nebo jsme to ZATÍM prošustrovali???

marmat ( 18. května 2018 21:25 )

A CO ti opravdoví gauneři ???Jak to máme snimi ??? Nabídlo nám je Holandsko???

cocumysvole ( 17. května 2018 15:39 )

Místo mlátiček z Holandska sbalili Izraelce. No a co? Jsou to čmoudi a tím pádem první podezřelí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání