Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič náklaďáku zabil čerstvou maminku (†26)! Porodila den před fatální nehodou

Autor: jh - 
16. května 2018
21:41

Pouze jeden den před tragickou nehodou přivedla Irka Nicola Kenny (†26) na svět své první děťátko - dceru Lily-Rose. Cestou za miminkem do nemocnice do jejího auta narazil náklaďák a připravil ji o život. Ačkoliv podle soudce řidič pravděpodobně usnul za volantem, dostal pachatel jen nízký trest: ten údajně naboural kvůli záchvatu kýchání.

Nicola cestovala se svou matkou a tetou do Dublinu, aby navštívila své dítě, které po porodu onemocnělo. Zastavila na kraji silnice, neboť jí volal lékař. Chtěl ji uklidnit, neboť malé Lily-Rose se už dařilo lépe. V tu chvíli však několikatunový náklaďák řízený Ciaranem McBride sjel z cesty a vrazil do nich zezadu v plné rychlosti. Matka zemřela na místě, obě další ženy skončily s vážnými zraněními v nemocnici.

Ačkoliv měl McBride minulost s řízením pod vlivem, v den nehody nic nenadýchal. Podle svých slov sjel z cesty, protože ho přepadl kýchací záchvat. Jeho verze u soudu prošla a muž dostal jen 18 měsíců za mřížemi spolu s finanční náhradou poškozené rodině. Vzhledem k tomu, že před bouračkou ujel už 500 km, však mnozí spíše věří, že za volantem usnul.

Tuto možnost potvrdil i svědek, který jel za náklaďákem. Podle něho se vůz ze své tratě odkláněl postupně. Rodina zesnulé se soudu nezúčastnila, řeší, kdo se ujme holčičky, která svoji maminku nikdy nepozná.

 

Video: Luciána (†19) na kolejích srazil vlak: Mladík měl před maturitou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání