Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat v případě úmrtí roztrhaného turisty Jozefa (†41): Pitva odhalila příčinu smrti

Autor: jh - 
12. května 2018
17:50

V sobotu 5. května opustil Josef svou těhotnou manželku, aby se sám vydal na túru do Strážovských hor. Nadcházející rodince se ten den otec ztratil navždy. Po delší pátrací akci přišla otřesná zpráva: Jozefovo tělo bylo nalezeno ve strašlivém stavu na těžce dostupné části vrcholů. Doteď se věřilo, že výletníka napadl medvěd, příčina smrti je však podle patologa jiná.

Tělo bylo v tak špatném stavu, že zprvu nešlo poznat, o koho se jedná. Až nalezené doklady pomohly k identifikaci mrtvého. Jozef byl očividně ohryzaný nějakým větším zvířetem, proto záchranáři nejprve usoudili, že ho napadl medvěd. Tato zvířata, která jsou ve slovenských horách stále běžná, mají neuvěřitelnou sílu a člověk, který je vydán na pospas jejich útoku, málokdy vyvázne se zdravou kůží.

Podle vyjádření mluvčí policie Eleny Antalové však bylo nakonec vše jinak: „S největší pravděpodobností byla příčinou smrti 41letého turisty mozková smrt v důsledku tupého úrazu hlavy, který utrpěl pádem z výšky v členitém horském terénu.

Co se onen osudový den v temné divočině Strážovských hor stalo, se už nikdo nedozví. Je známo, že Jozef byl zkušený a opatrný horolezec, a je záhadou, co vedlo k této jeho nešťastné příhodě. Mlčenlivé hory svá tajemství střeží navěky. Jisté však je, že potomek, na kterého se Jozef se svou manželkou Danou (38) tolik těšili, svého tatínka nikdy neuvidí.

 

Video: V Tatrách našli lidské pozůstatky, jde o turistu z Česka?

ivoadler ( 13. května 2018 15:28 )

Ty lidi jsou blbí! Správný způsob trávení volného času je vycházka s rodinou do výletní restaurace. Místo toho blbci lezou někde po horách.

strejda777 ( 13. května 2018 14:56 )

No nevím...píšou, že Jozef byl zkušený a opatrný horolezec, ale to mi tak nepřipadá, protož kdyby byl, tak nejde sám. Ale asi s ním nikdo nechtěl, protože ten jeho nápad patrn nebyl dobrý..... Ale zkušený horolezec tedy podle mne nebyl.....

agfor ( 13. května 2018 12:46 )

Tak sláva, méďu honit nemusí. Jako odměnu za křivé obvinění by mu měli přivézt kamion pamlsků.

sores ( 13. května 2018 10:56 )

Další hlupák který si vyrazil sám do hor a bez zbraně!!! To je nápad dělat horské tůry úplně sám, sám strůjcem svého života a má to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání