Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dětská prostituce na romském sídlišti: Novinářům nabízeli i dvanáctileté dívenky

Dětská prostituce na romském sídlišti: Novinářům nabízeli i dvanáctileté dívenky.
Dětská prostituce na romském sídlišti: Novinářům nabízeli i dvanáctileté dívenky.  (Autor: reprofoto TV Markíza)
Autor: dce - 
11. května 2018
18:26

Slovenskem už před několika týdny otřásl šokující průzkum. Mezi prostitutkami na východě země se šíří doslova epidemie syfilisu. Nejmladší nakaženou byla i 12letá dívenka. Investigativní novináři se vydali do terénu, aby zjistili, jak to je ve skutečnosti s mladistvými prostitutkami. Tomu, co zjistili, se dá jen těžko uvěřit...

Slovenská investigativní novinářka Kristína Kovešová svou novou reportáží opět šokovala. Zamířila se svým týmem do Trebišova na východě země, kde několik dní sledovali ulici plnou mladičkých prostitutek. Na sídlišti své tělo totiž nabízí mladiství, ale i děti, kterým nebylo ani patnáct! Dívenky podle serveru TVNoviny.sk pocházejí z romské osady.

Novinářům se nejprve nabízela děvčata, kterým bylo údajně 17 či 18 roků, později ale nabízely i čím dál mladší kamarádky. Nejprve 14letou, o které tvrdí, že je ještě panna, ale že ji do auta ke klientovi doprovodí, aby se nebála.

Později přímo v osadě místní obyvatelky potvrzují, že se prodávají i dvanácti- či třináctileté holky. A rodiče o tom podle nich ví - podle všeho je často sami nabízejí klientům. Na ulici je ale nepotkáte - před očima veřejnosti je rodiny ukrývají a přivedou je až vážným zájemcům.

Policie tvrdí, že o dětské prostituci nic neví a žádné případy nezaznamenali. Problémem je ovšem i syfilis, který se právě v Trebišově vyskytuje 16x častěji, než jinde na Slovensku.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání