Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dopis pašeračky Terezy z vězení: Co na ni prozradilo písmo?

Video se připravuje ...
Autor: Lucie Šulcová - 
15. května 2018
05:00

Popsala, jak prožívá svou nelehkou situaci i život v pákistánském kriminále. Tereza H. (22), obviněná z pašování devíti kilo heroinu, toho ale o sobě svým dopisem, který Blesku poslala, řekla mnohem víc. Známá grafoložka Zuzana Dobiášová a psycholožka Rada Štěpánková pro Blesk rozebraly její písmo.

Tereza Blesku skrze prostředníka, který měl možnost se s ní setkat před soudním jednáním, poslala své odpovědi na několik otázek, které jsme jí poslali. Na čtyřstránkách linkovaného papíru úhledným písmem sepsala své pocity a zážitky z asijského vězení.

O své situaci se sice rozepsala, podle Štěpánkové ale současně nechtěla odkrýt příliš mnoho. "Tiskací písmo zvolila, aby nebyla příliš čitelná. Podle toho, jak hezky písmo drží, je vidět že základní organizaci psychiky má," uvedla psycholožka.

Podobný názor má i grafoložka Zuzana Dobiášová. "Pisatelka je poměrně hodně uzavřená osobnost. Nerada sděluje ostatním své skutečné pocity a když už tak učiní, musí to být člověk jí hodně blízký," vysvětlila.

Písmo na Terezu také prozradilo vlastnosti, které by jí mohly pomoci celou situaci dobře zvládnout. "Ve svých postojích je vytrvalá a dokáže jít systematicky za svým cílem. Je to osobnost praktická, s dobrou orientací v reálném světě," míní Dobiášová.

Video  Tereza H. obviněná z pašování heroinu napsala Blesku z vězení dopis  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Co jí hrozí?

Češka byla s drogami v kufru zadržena 10. ledna na mezinárodním letišti v Láhauru. S vyšetřovateli od počátku spolupracovala, vinu ale odmítá. Obviněna je na základě sedmi bodů protidrogového zákona, a nebýt cizinka, hrozil by jí trest smrti. I tak ale musí počítat s velmi vysokou sazbou, odsouzena může být až na 14 let. V takovém případě by však mohla doufat, že si většinu trestu odsedí v Česku. Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že chce právě kvůli jejímu případu s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů.

První část Terezina dopisu ČTĚTE ZDE››

Druhou část Terezina dopisu ČTĚTE ZDE››

Třetí část Terezina dopisu ČTĚTE ZDE››

Čtvrtá část Terezina dopisu ČTĚTE ZDE››

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání