Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jozef chtěl pokořit rekord, ale ztratil se v horách. Doma se o něj strachuje těhotná manželka

Autor: shp - 
9. května 2018
19:15

Jozef se vydal během víkendu na túru do Fačkovského sedla. Z výletu po slovenských horách se ale dosud nevrátil. A to i přesto, že s sebou měl telefony, nedají se lokalizovat a jsou vypnuté. Rodina i blízcí jsou strachy bez sebe. Rozběhla se proto obrovská pátrací akce.

Jozef odešel v sobotu 5. května ráno. Od té doby jako by se po něm slehla země. Nikdo z jeho blízkých netuší, co se mohlo stát, protože Jozef je zkušeným turistou a hory miluje. Ztratil se v Strážovských vrších. Na případu je nejsmutnější, že ho doma čeká těhotná manželka. Jozef se zapojil do výzvy zdolat všech 75 kopců Strážovských vrchů. Zůstaly mu už jen poslední tři.

Mužovi kolegové a přátelé už zveřejnili na sociální síti výzvou s pomocí při pátrání. „Přátelé turisti, pomozte nám, prosím, při hledání našeho kolegy a přítele. Neozval se v předpokládaném čase, jeho telefony jsou nedostupné a nelze lokalizovat. Záchranné složky ještě v sobotu začaly pátrání, které pokračovalo až dodnes,“ napsala Andrea na Facebooku do skupiny Turistika na Slovensku.

Jozef měl oblečené sportovní kalhoty, tmavou bundu, kšiltovku a s sebou měl černo-oranžový ruksak. Do pátrací akce se zapojila i Horská služba Kremnické vrchy. Pátrání potvrdila i mluvčí trenčínských policistů Elenna Antalová. „Po nezvěstném muži pátráme stále,“ prohlásila. Jozefa hledalo na 100 lidí včetně policistů, záchranářů, dobrovolníků, kynologů a členů horské služby.

antitupec ( 9. května 2018 21:08 )

Ty debile, přečti si kolik Čechů ročně zachraňují ,,čoboli" v Tatrách. To ti nevadí, že kvůli idiotům, kteří chodí do hor v teniskách, bez výstroje musí záchranáři riskovat svůj život? Díky bohu, že takových omezenců jako jsi ty není moc.

Monikay ( 9. května 2018 20:29 )

Zkušený člověk by si měl s sebou vzít parťáka a nenechávat doma těžce zkoušenou těhotnou ženu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání