Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

"Krátký proces" u soudu s pašeračkou Terezou: Výpověď pod pohrůžkou! Úsměv z nalíčené tváře jí to nevzalo

9. května 2018
11:13

Hrozí jí, že stráví dlouhé roky v pákistánském kriminále, pašeračce Tereze (22) to ale zjevně vrásky na čele nedělá. Ve středu dorazila k soudu opět v dobré náladě a rozdávala úsměvy na všechny strany. Ve vazbě patrně nestrádá, a dokonce to vypadá, že má k dispozici i make-up.

Tereza k soudu opět dorazila v tradičním pákistánském oděvu s šátkem na hlavě. U soudu se tentokrát řešilo svědectví zaměstnanců celnice letiště, kteří byli očitými svědky jejího zadržení. 

"Dnešní soudní stání se uskutečnilo. Zúčastnil se ho asistent našeho generálního konzula v Láhauru. Došlo na výslechy svědků z řad celníků. Byli vyslechnuti dva ze zhruba pěti, kteří jsou nahlášeni. Zbývající by měli být vyslechnuti na dalším soudním stání, které proběhne 16. května," řekla Blesku mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Podle pákistánského celního úřadu dnes u soudu měl vypovídat celní inspektor Shahid a důstojnice Naheed Akhtar. Soud jim pohrozil, že pokud se k dnešní výpovědi nedostaví, bude na ně vydán zatykač.

Na letišti Tereza v lednu prošla dvěma kontrolami, než ji celníci zastavili, aby si pořádně prohlédli obsah jejího zavazadla. Pod falešným dnem pak našli 9 kilo heroinu.

Tereza celníkům po odhalení obsahu tvrdila, že myslela, že jde o látku, ze které se drogy "jen" vyrábějí. Na záběrech ze zadržení se tvářila bezradně a nakonec se dokonce rozplakala. K soudu už ale chodí ve viditelně lepší náladě.

Obvinění bylo ženě sděleno u předchozího jednání v dubnu. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Češka už dříve u soudu vinu popřela.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady v lednu.

Video  Šok a slzy: Uniklo video ze zadržení Terezy v Pákistánu. Celníci tahají drogy z kufru  - youtube.com
Video se připravuje ...

Gemmy ( 13. května 2018 20:52 )

Příživnice, která přivážela smrt?! A Vy bando se s ní mazlíte?! Zabít bez milosti,precedens pro další,jinak Vám,kdo ji litujete,přeji jen to nejhorší! Tento stát potřebuje silného vůdce.

94bbbbb ( 13. května 2018 18:56 )

 Blba blocnka ;) misto mozku z heroinu kostku!!! Ma to co ji patri ;)

Sissik ( 12. května 2018 22:07 )

**TEREZKA** A **BLESK**, s rodiči nemůže mluvit, ale s BLESKEM ano - humus.

ProtiZeman ( 10. května 2018 13:46 )

Tak jsem myslel, že u blabolidla mne nic nepřekvapí, ale podařilo se svým nechutným vyjadřováním dostat až na samotné dno žumpy. Jak se takový tvor, kterého nelze přirovnat ani k hovězímu dobytku, aniž bych ten dobytek tím urazil, může vyjadřovat k pravopisným chybám nabo čemukoli v této diskusi. Milá paní, jste pro mne méně, než hromada hnoje, zamořující ovzduší a ze srdce lituji muže a děti, kteří vás mají doma. Už vás ode dneška ignoruji a vy laskavě udělejte totéž. NIKOMU v této diskusi nesaháte ani po palce u nohou, špíno!

Stanley1000 ( 10. května 2018 12:50 )

Máte na mysli slušnost a morální zásady středověku, a novověku do 19. století, že? Královna Viktorie je již přes 100 let mrtvá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání