Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dnes se měli brát Kuciak (†27) a jeho snoubenka Martina (†27): Rodina a přátelé na jejich počest uspořádali vzpomínkový koncert

Autor: rc - 
5. května 2018
12:22

Měl to být jejich velký den! V sobotu měli zpečetit svůj vztah Ján Kuciak (†27) a Martina Kušnírová (†27). Místo kostelních zvonů však v Gregorovcích na Slovensku zazní písně Jany Kirschner či Michaela Kocába. Rodina a přátelé na počest zavražděných snoubenců uspořádala vzpomínkový koncert.

„Od této tragické události přešly víc jak dva měsíce a situace na Slovensku se stále nemění. Tato vláda zahodila příležitost získat si důvěru lidí. Chceme společně politikům jasně dokázat, že neplatí, vyhraj volby a můžeš všechno,“ řekli organizátoři pochodů, které se konaly v pátek večer v desítkách měst nejen na Slovensku, nýbrž i v zahraničí serveru Pluska.sk.

Lidé vyšli do ulic pouze den před vzpomínkovým koncertem na zavražděné snoubence Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovou. Právě sobota měla být velkým dnem pro oba mladé lidi. 5. květen měl být datem jejich svatby, která se měla odehrát ve městě Gregorovce na Slovensku.

Místo svatebního obřadu se však dvě hodiny po poledni bude konat mše na jejich počest v tamním kostele a o další dvě hodiny později na fotbalovém hřišti začne koncert, na němž vystoupí přední hvězdy. Na pódiu zahraje Jana Kirschner, Sima Martausová, skupina Para či Michael Kocáb.

„Svobodné umění potřebuje pro svou existenci svobodu, za jejíž obranu zemřeli Martina s Jánom. Koncert v den jejich plánované svatby má v sebe symboliku střetnutí – v ten den se měli jejich prostřednictvím spojit dvě rodiny,“ řekl organizátor koncertu Michal Kaščák.

 VIDEO: Na shromáždění Za slušné Slovensko přišly desetitisíce lidí

Video  Na shromáždění Za slušné Slovensko přišly desetitisíce lidí  - tv Joj
Video se připravuje ...

flora ( 5. května 2018 17:22 )

Je to hodně dramatická režie s tou obranou svoboného umění. Vždyť nezaměstnanou archeoložku někdo zastřelit když chystala cosi do hrnečků pro tři, zatímco ženich šel večer zatopit nebo ráno přiškrtit kotel z důvodu rodinných úspor.

flora ( 5. května 2018 17:18 )

Takové vylomeniny věřící před sobášem neprovozují. Navíc i kdyby uklouzli, přiznané těhotenství by pak trochu bránilo svatořečení, které je jistě za pár let už nachystáno.

flora ( 5. května 2018 17:03 )

Byli zavražděni před dvěma měsíci a .." situace na Slovensku se stále nemění"... To jakože byly zavražděni zbytečně ?? . A dobrá je i tahle věta, to je tedy novinka, že oba byli svobodní umělci: „Svobodné umění potřebuje pro svou existenci svobodu, za jejíž obranu zemřeli Martina s Jánom...."

jasnovidec01 ( 5. května 2018 13:16 )

Co stará plačka???už má napečené černé svatební koláčky ... nebo někde chrápe v lihu

gladio ( 5. května 2018 12:46 )

slovenský majdan sorosjugend s herci a novinářskými šmuky CIA kteří po celou dobu šíli ži o italské mafii ,přestože dobře věděli ,že o žádné články vrahovi nešlo jediný kdo měl motiv k vraždě kuciaka , je opozice, novináři a herci státního převratu , kteří se na mrtvolách jako hyeny snaží dostat k moci už si vyhrožováním, vydíráním a lhaním vynutili pád vlády, změny ministrů i policejního prezidenta , řídí je mafiánský kmotr kiska prokázaný lichvář , pozemkový podvodník a zloděj daní napojený na mezinárodní terorismus hnutí majdanistů havlofašistů rozkazuje kdo bude vládnout ,kdo bude policejní prezident , předstírají kritiku korupce a nejhorší mafián z hradu lichvář kiska je řídí kuciak je obětí majdanu CIA , EU Sorose a vrahové jsou opozice, novináři, neziskovky havlofašisti ,kteřá na jejich mrtvolách doskáčou až do vlády herecké špíny, na podiích čtou předem připravené srágory hloupým ovcím, jako při puči zla 1989 jsou organizováni k rozbití V4 jako teroristi v sýrii, libyi, na ukrajině,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání