Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Krásná Helena (†22) zemřela při děsivé nehodě: Její letadlo se změnilo v ohnivou kouli!

Autor: lm - 
4. května 2018
22:04

Šest mladých lidí zahynulo při tragickém pádu letadla v americké Arizoně. Mezi nimi byla i krásná modelka Helena (†22), která cestovatala se svým přítelem Jamesem (†28). Policie nyní zveřejnila děsivé záběry, které ukazují poslední momenty pasažérů před smrtí.

K tragédii došlo 9. dubna zhruba čtvrt hodiny po startu malého soukromého letadla, které mělo namířeno z Arizony do Las Vegas. Stroj Pipe PA-24 Comanche se z neznámého důvodu zřítil na golfové hřiště a zachvátily ho plameny. Nikdo na palubě neměl šanci ohnivé peklo přežít.

Policie už identifikovala všechny oběti tragické nehody. Za kniplem seděl pilot Erik Valente (†26) a spolu s ním v letadle cestovalo pět mladých lidí. Mezi nimi byli modelky Mariah Coogan (†23) a Helena Lagos (†22) s přítelem Jamesem Pedrozou (†28), dále pak bavič Anand Patel (†26) a výměnná studentka Iris Carolina Garcia Rodriguez (†23), která se měla několik dní nato vrátit do rodného Hondurasu.

Policie měsíc po nehodě zveřejnila děsivé záběry z dopravní kamery, která pád letadla zachytila. Z nich je zřejmé, že se stroj řítil k zemi vysokou rychlostí a po dopadu explodoval.

Příčina nehody je předmětem vyšetřování, podle experta ji ale nejspíš způsobilo přetížení letadla či nerovnoměrné rozložení nákladu. Profesor Brent Bowen řekl listu The Arizona Republic, že stroj Pipe PA-24 má nosnost zhruba 435 kilo, a při průměrné váze 68 kilo na pasažéra tak zbylo na zavazadla jen necelých 30 kilo. Podle přátel byl pilot Erik Valente velmi zkušený a měl nalétáno přes 4500 hodin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání