Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hasič Jaromír (†31) se zřítil do nádrže s cementem: Přivydělával si na dceru (2 měs.) a syna (4)

Autor: lm - 
3. května 2018
12:42

Chtěl si přivydělat, aby lépe uživil rodinu. Brigáda ústeckého profesionálního hasiče Jaromíra (†31) ale skončila tragédií. Při opravování nádrže v kněževské betonárce hasič spadl do sila s cementem a i přes veškerou snahu jeho kolegů na místě zemřel. Doma na něj čekala přítelkyně a dvě malé děti.

K tragédii došlo ve středu 25. dubna v betonárce v Kněževsi u Prahy, kam si hasič Jaromír jezdil spolu s kolegou přivydělat výškovými pracemi, pro které byli vycvičeni. Zatím není jasné, co přesně se stalo a policie příčinu nehody stále vyšetřuje. Když Jaromír spadl do sila s cementem, jeho kolega za ním vlezl a snažil se ho zachránit. To se mu bohužel nepovedlo a sám nakonec skončil v nemocnici.

Ze sila muže vyprostili až hasiči za pomoci vysokozdvižné plošiny, žebříku a transportní vany. Vytáhli ho ale už bez známek života a zasahující lékař byl nucen konstatovat smrt. Podle Unie bezpečnostních složek byl mrtvý muž profesionálem, který zasvětil celý svůj život pomáhání jiným. U sboru byl od ledna 2013 a ve výškových pracích měl zkušenosti.

"Byl členem chemické skupiny, skupiny pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou. Před nástupem k HZS Ústí nad Labem působil jako hasič v Severočeských dolech, a.s. Již od dětství byl členem Sboru dobrovolných hasičů Hostomice, kde několik let působil jako velitel výjezdové skupiny," uvedla odborová organizace na svých facebookových stránkách.

Podle Unie si oba kolegové ve svém volnu přivydělávali, aby mohli finančně zabezpečit své rodiny. Jaromír měl s přítelkyní Andreou dvě malé děti - dvouměsíční dceru Kristýnu a čtyřletého syna Robina. 

Projev solidarity a kolegiality Projev solidarity a kolegiality | Unie bezpečnostních složek

rezacek ( 4. května 2018 09:59 )

Je to sice blbý, ale alespoň ušetří za pomník. Už má sochu.

mrkevmrkev ( 3. května 2018 19:17 )

Píší, že měl dvě děti a čeká ho doma přítelkyně. Na co čekali, proč se již dávno nevzali? To je tragédie dnešní doby, dnešních rodin. Ne všechno, na čem stavěli naši předkové, bylo špatné. Děti mají ve svém rodném listě jméno otce, budou tedy pobírat sirotčí důchody. Přítelkyně nemá nárok na vdovský důchod. A pobírala by ho tak dlouho, dokud nebudou obě děti dospělé a schopné se samostatně uživit. Vdovský důchod mohla mít třeba okolo 9-10 000, nevíme, kolik pán bral. A ty budou každý měsíc setsakra chybět. Vynásobte si to třeba 25 ti lety, co se budou děti vzdělávat. Ach jo. Sbírka bude jenom malá náplast.

lokii ( 3. května 2018 19:07 )

Uprimnou soustrast rodine, kamaradum I vsem kolegum - to je strasna tragedie a jeho pritelkyne musi prozivat hrozne chvile. Nejen, ze ztratila partnera a deti tatinka, ale jeste musi nejak zpracovat tu hruzu, jakou zemrel. Hodne sil ted I v budoucnu. Je mi moc lito, ze tak mlady clovek, ztratil zivot.

agent007 ( 3. května 2018 14:51 )

Tak nejde o brigádu, ale o dodržení bezpečnosti práce! Věta stálo mu to za to? To je jako by brigádníky zabil na poště a psalo se, stálo mu to za to? Máte divné otázky!

agent007 ( 3. května 2018 14:49 )

Upřímnou soustrast rodině, těm dalším doporučuji příště nedělat výškové práce bez dvojího jištění!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání