Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Komplikace u týraného Marleyho: Další operace a hrozící trvalé následky!

Autor: lm - 
29. dubna 2018
05:01

Týrané štěně Marley ještě zdaleka nemá vyhráno. Čeká ho další operace a jeho ošetřovatel se obává, že by následky mohly být trvalé. Jeho bývalý majitel Jakub L. z Vimperka mezitím čeká na znalecké posudky soudu, které rozhodnou o jeho dalším osudu.

Marley si za svůj krátký život neskutečně vytrpěl. Jeho majitel Jakub L. ho patrně delší dobu týral a vše vyvrcholilo brutálním činem, který zachytil jeho kamarád a záběry následně obletěly celé Česko. Jakub L. do teprve tříměsíčního pejska se zlomenou zasádrovanou nohou kopal, škrtil ho a mlátil s ním o zem. Tisíce šokovaných lidí pak v petici žádaly o co nejpřísnější trest pro tyrana.

Mladík nad svým činem vyjádřil lítost a podle veterinářů také zaplatil celý účet za léčbu pejska, jak sliboval. Tím to pro něj ale zdaleka neskončí! Případ už doputoval k prachatickém soudu, jehož soudce si ale vyžádal další znalecký posudek. Na vypracování posudku má znalec čas do konce května, pak soud teprve rozhodne o trestu.

Marley se mezitím zotavuje, ještě ho ale čeká jedna operace. Na tu se čekalo, až se zotaví a bude mu lépe. Zákrok je naplánován na příští týden 2. května a veterináři mu při něm odstraní z nohy kovovou ploténku. Jeho dočasný ošetřovatel Vladimír Kössl se ale obává trvalých následků.

"Na jedné z tenčích kostí se nám vytvořil takový výrůstek, který pravděpodobně bude procesem hojení. Úplně teoreticky by do budoucna spíš jako ve vyšším věku psa mohl způsobovat trošku problémy při vyšší zátěži, ale dnes jsme celou situaci konzultovali s ortopedem, který tento názor úplně nesdílí a myslí si, že se to časem ještě opraví a bude to v pořádku," vysvětlil FTV Prima.

strejda777 ( 29. dubna 2018 14:27 )

Spíše na tebe.......

jonn ( 29. dubna 2018 11:07 )

Na čokle česnek .

jajas ( 29. dubna 2018 08:03 )

Co bereš? Za takový názor by tě měli také utratit.......

jonn ( 29. dubna 2018 07:36 )

Utraťit ho ať nemá následky .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání