Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tři roky za smrt krásné Jany (†28) mu přijde moc! Hokejista Kunce se odvolal

Autor: lm - 
28. dubna 2018
12:46

Bývalý hokejista Daniel Kunce (46) se odvolal proti rozsudku olomouckého soudu, podle kterého by měl strávit tři roky a osm měsíců ve vězení za nehodu pod vlivem alkoholu. Při ní zemřela mladá vizážistka Jana (†28).

Nehoda se stala v noci na 8. prosince ve Wolkerově ulici. Řidič osobního auta Mercedes Daniel Kunce, který jel ve směru do města, narazil do sloupu. Auto po nárazu začalo hořet, hasit ho pomáhal kolemjedoucí řidič. Náraz byl velmi silný, trosky byly rozmetány po okolí. Krásné Janě (†28), která seděla na místě spolujezdce, už bohužel nebylo pomoci. 

Policie později potvrdila, že řidič před jízdou požil alkohol. Podle žalobce Jaroslava Rašendorfera měl muž 2,63 promile alkoholu v krvi. „Požil jsem nějaké pivo a pár panáků metaxy. Těch malých piv jsem mohl mít čtyři nebo pět, těch metax jsme společně vypili zhruba 16, vypili jsme to asi půl na půl,“ uvedl při výslechu Kunce.

Bývalému německému reprezentantovi hrozilo až osm let vězení, u soudu nakonec ale vyvázl "jen" s třemi roky a osmi měsíci. Firmě, od které si vůz zapůjčil, má zaplatit přes dva miliony korun. Uhradit má také půlmilionové odškodné každému z rodičů a třem sourozencům zemřelé ženy.

Kunce ale s verdiktem soudu nesouhlasí. „Obžalovaný podal takzvané blanketní odvolání, což znamená, že dosud není odůvodněno. Je to procesní postup kvůli zachování procesní lhůty. Toto blanketní odvolání směřuje do trestu, nikoliv do viny,“ potvrdil serveru iDnes.cz předseda olomouckého okresního soudu Bronislav Beran. Hokejistův advokát rozhodnutí komentovat nechtěl. Žalobce, který původně navrhoval čtyřletý trest vězení, se nakonec proti rozsudku neodvolal.

Hokejista už některým pozůstalým vyplatil v součtu 900 tisíc korun. Rodině se také omluvil a dokonce prohlásil, že ho mrzí, že při nehodě nezemřel také. „Nežádám o odpuštění a to, co jsem udělal, nejde omluvit. Chci jen říci, že je mi to velmi líto,“ citoval jeho slova iDnes.

Video  Smrt krásné Jany z mercedesu smrti zlomila Láďu Křížka (54): Hokejista zabil vizážistku Kreysonu!  - Blesk TV
Video se připravuje ...
Video  Krásná Jana z hokejistova mercedesu smrti: Byla přítelkyní rozvedeného otce Štiky!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

eposka ( 30. dubna 2018 06:43 )

Proč ta koza lezla totálně ožralému chlapovi do auta? Co si jako myslela? :-/

noacojezase ( 28. dubna 2018 22:34 )

Tři roky je málo i za "ošklivou" tukani z Blesku.

montevideo ( 28. dubna 2018 17:43 )

Co to je zase za debilní titulek? kdyby ta mrtvá nebyla tak "krásná", tak by tři roky moc nebyly?

Deneček ( 28. dubna 2018 14:42 )

Nechápu proč nestále píšete krásná,když to není pravda,je to tuctová zmalovaná fuchtle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání