Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrat v případě střelby před školou v Brně: Trenér je na svobodě!

Autor: lm - 
27. dubna 2018
20:30

Trenér plavání, který v březnu postřelil otce jednoho z žáků základní školy v Brně, je na svobodě! Policisté ho ve čtvrtek propustili z vazby, kterou psychicky špatně snášel. Z nemocnice byl propuštěn i postřelený muž, který ke škole zbraň přinesl.

Drama se odehrálo 20. března u školy na náměstí Svornosti. Muž, který vedl svého syna na kurz plavání, se měl dožadovat vstupu do budovy, ačkoliv to z bezpečnostních a hygienických důvodů nebylo možné. Otec školáka měl navíc údajně po předchozích problémech vstup do budovy zakázaný. Osudného dne si měl podle informací FTV Prima přinést do školy nůž a pistoli, což se mu později pořádně vymstilo. 

Když muž několikrát vystřelil, ze školy vyběhl trenér plavání a muži se začali hádat. Konflikt vygradoval rvačkou a trenérovi se podařilo vzít muži zbraň. "U těch laviček brutálně zmlátil toho pána, co měl tu zbraň v ruce, zmlátil ho tak, že vlastně ležel na zemi a z té ruky mu ta zbraň vypadla. No a když ten muž ležel na zemi bezvládně, tak ten trenér tu zbraň vzal a z bezprostřední blízkosti vystřelil," popsala televizi očitá svědkyně.

Trenér plavání tak byl obviněn z pokusu o vraždu a putoval do vazby, aby před soudem neutekl. Z té byl ale ve čtvrtek propuštěn na svobodu. "Klient byl propuštěn na svobodu. Bylo vyhověno naší stížnosti proti usnesení o vzetí do vazby. Samotný pobyt ve vazbě nesl velice tíživě, tudíž v současné době se dává do psychické pohody," potvrdil jeho advokát Karel Schelle.

Trenér stále trvá na tom, že šlo o nutnou obranu a otec žáka byl nebezpečný. "Z pohledu klienta se nejedná dle jeho názoru o žádné trestněprávní jednání," doplnil právník.

Otec školáka po incidentu skončil v kritickém stavu v nemocnici, lékaři mu ale naštěstí zachránili život. Před pár dny byl propuštěn do domácího léčení, z nejhoršího ale ještě venku není. Hrozí mu totiž, že ho obviní z toho samého, tedy z pokusu o vraždu. Paradoxně by tak mohli u soudu stanout oba účastníci konfliktu.

 

 

Zdeněk Kopečný ( 28. dubna 2018 16:27 )

Divoký západ bledne! Ale vážně: tohle přece nemůže obstát jako nutná obrana; vypálit do někoho, kdo už zbitý leží na zemi. Ta pistole byla opět legálně držená? Nestačí zavolet policisty, musíme si to jít vyřídit sami. Jsme přece CHLAPI ; k čemu máme ZBRAŇ! To jen ukazuje na velkou míru nesnášenlivosti ve společnosti. Problémy se dají řešit pokojně. Ten střelený to taky nemusel mít v hlavě v pořádku; normálně se takto člověk nechová. To ale nikoho neopravňuje, aby ho odpráskl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání