Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pašeračku Terezu smích přejde? Soudí ji kapacita na drogové zločiny

Autor: ljš - 
28. dubna 2018
05:01

Výmluvy a právní kličky drogových pašeráků, výrobců i dealerů zná jako své boty! Na soudce Shahida Bashira (49), který má na starost také případ Češky Terezy H. (21), si jen tak někdo nepřijde. S tímto druhem zločinu má totiž bohaté zkušenosti. 

Podle zjištění Blesk.cz se Bashir na drogové případy u soudu v pákistánském Láhauru specializuje. V současné době jich má na stole desítky, i když ten Terezin je pochopitelně nejsledovanější.

Jenom v příštím týdnu ho čeká celkem patnáct soudních líčení a v pátek by před něj měla předstoupit i zadržená Češka. Zdá se přitom, že soudce už zřejmě nechce v případu ztrácet čas, podle serveru Urdu Point už totiž na toto jednání nechal předvolat svědky. Půjde totiž už o desáté jednání v této kauze. Soudce totiž musel případ několikrát odročit kvůli tomu, že se Tereza rozhodla změnit právníka. 

Vzdělanec

Bashir má za sebou ve svých devětačtyřiceti letech dlouhou kariéru. Vystudoval dvě vysoké školy, krom práv se pyšní ještě magisterským titulem ze společenských věd. Začínal přitom u policie, pak se přes práci žalobce vypracoval až k funkci soudce. Tu vykonával od roku 2013 ve Faisalabadu, následně Ahmad Puru a od listopadu 2016 v Láhauru, kde působí do teď.

Drogy v kufru

Pákistánští celníci Terezu H. zadrželi 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v ženině kufru.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady v lednu.

zdrclamrdka ( 29. dubna 2018 13:45 )

nehraj si na spravedlivýho, dutá hlavo

vlasta1 ( 29. dubna 2018 09:49 )

Ale ona to myslela dobře ona drogy vlastně odvážela aby u nás neškodili ona vlastně riskovala svoji svobodu aby ochránila naše zdraví. Myslím že by ji tam měli poslat metál jako Mašínům.

Gins ( 29. dubna 2018 01:31 )

 Je mi lito jejich rodicu ale tak vysmata...?!?! Zaslouzi si to co jini. Je to prostitutka a paserovala drogy. Mela by si odsedet to co si zaslouzi. Jini pracuji poctive a ziji skromne. Zaslouzi si vezeni. Snad ji smich prejde.

evavi ( 29. dubna 2018 00:05 )

vubec me netankuje to ze se muj prispevek nekomu nebude libyt stim se musi pocitat

evavi ( 28. dubna 2018 23:09 )

blesku ty mas normalne dost prosimte jaka kapacita tak ty co tohle pises je videt pici nko ze bys potreboval la aby te nekdo sundal a to doslova proc ten pripad neberes jako takovej a seres sem neco ceho nejsi sam svedkem a jenom kopirujes od jinych a delas z toho haloooooo a lidi kteri potom co si to prectou se jak maly koko ti na dyskuzich predbihaj kdo ma nejlepsi nazor a jenom se tam urazej hlavne ze to ty lidi motivuje aby ti sem psaly prispevky pod clanek kterej se netyka konkretni veci je to sice vase vec ale proc kdyz uz nemate dalsi informace proc nedate nejakou jinou zpravu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání