Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hrdina vytáhl »polomrtvou« Lucinku (7) z ledové vody: Její máma štěstí neměla

Autor: lm - 
26. dubna 2018
15:40

Když viděl dítě v nesnázích, neváhal ani sekundu a skočil do ledové vody. Hrdina Michal (37) vytáhl z divoké řeky bezvládné tělíčko malé Lucinky (7), která se spolu s s rodinou převrátila na raftu. Bez jeho pomoci by se dívenka nejspíš utopila.

Michal Tréger (37) se v sobotu procházel podél řeky Belá se svojí dcerou a jen náhodou si všiml, že v rozbouřených vlnách někdo bojuje o život. „Na řeku jsem se podíval pouze náhodou. Viděl jsem někoho v oranžovo-žluté vestě a v modré přilbě, jak plave dolů. Nejdříve jsem si myslel, že rafťáci mají nějaký nový druh adrenalinové zábavy. V tom jsem si všiml dětské nožičky, jak se bezvládně nese peřejemi,“ popsal dramatické chvíle slovenskému deníku Nový Čas.

Hrdina neváhal a do ledové vody okamžitě skočil, aniž by si vůbec z kapsy vytáhl telefon. Sportovci, který aktivně raftoval, se naštěstí děvčátko podařilo zachytit a vytáhnout na ostrůvek. „Když jsem ji vytáhl, byla už jako polomrtvá, viděl jsem, že jde o sekundy,“ uvedl dále. Lucinku (7) poté vynesl na břeh, položil na zadní sedačky v autě a běžel mezi lidi zavolat pomoc.

Silně podchlazenou holčičku přepravil do nemocnice vrtulník, přičemž ještě během cesty vykašlávala z plic vodu. Její stav je ale naštěstí stabilizovaný. „Je to zázrak, velký zázrak, že vůbec dokázala přežít ty dravé proudy studené vody. Voda ji doslova pohlcovala. Musela si prožít strašné chvíle,“ uzavřel zachránce.

Tolik štěstí bohužel neměla její maminka Lenka (†37), kterou našli opodál mrtvou pod spadlým stromem. Žena se bez záchranné vesty patrně utopila. V nemocnici skončila i její starší dcera Júlinka (8). Tříletý syn Ondrej, který byl rovněž na raftu, by měl být v pořádku. Táta Marek ho zachytil a celou dobu silně držel, než se jim podařilo dostat na břeh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání