Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt režiséra (†44), který udělal z Trojana »úchyla«: Je to strašné, pláče Hlaváčová

Autor: lm - 
25. dubna 2018
10:43

Československá filmová scéna pláče pro režiséra Petra Krištúfka (†44), který zemřel při pondělní tragické nehodě. Autobus, ve kterém seděl, naboural do kamionu a nehoda si vyžádala dva lidské životy. Jana Hlaváčová (80), která zazářila v Krištúfkově filmu, je v šoku.

Jana Hlaváčová ztvárnila roli matky voyeura Olivera (Ivan Trojan) v Krištúfkově filmu Viditelný svět (2011). Zpráva o náhlém úmrtí režiséra ji zaskočila. „Smrt v tak mladém věku je strašná,“ řekla deníku Aha! šokovaná herečka.

Krištúfek zahynul při pondělní nehodě autobusu na slovenské dálnici R1 z Banské Bystrice do Zvolena. Režisér byl zrovna na cestě ze studia Slovenského rozhlasu v Banské Bystrici, kde připravoval část rozhlasového cyklu Jak to bylo dál: Gargantua a Pantagruel. Jeho autobus ale narazil zezadu do pomalu jedoucího kamionu a náraz úplně zdemoloval předek, kde seděl i režisér. Spolu s ním zahynula i mladá žena (†29).

Krištúfek je autorem více než dvaceti dokumentárních filmů, mezi nimi i snímku Momentky (2008) o hudebníkovi Dežovi Ursinym a dvou kratších hraných filmů – Noc na slunci a Jaký nádherný svět! Za svůj televizní film Dlhá krátka noc získal v roce 2004 slovenskou filmovou cenu Igric. Podle deníku Sme Krištúfek plánoval vydat tento rok nový román a pustit se do filmové adaptace své novely Ema a smrtihlav.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání