Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec průtahům! Pašeračka Tereza si vyslechla obvinění. Zase v novém oblečení

Video se připravuje ...
Autor: ljš, ČTK - 
24. dubna 2018
17:23

Po dvou odkladech kvůli změně právního zástupce bylo Češce Tereze H. v úterý konečně přečteno obvinění z pašování devíti kilogramů heroinu. Ty našli v lednu celníci na letišti přímo v jejím kufru, Češka ale tvrdí, že o nich nevěděla. U soudu zopakovala, že trvá na své nevině. Žalobce zatím výši trestu nesdělil. 

K soudu Češka přišla jako vždy v dobré náladě a rozdávala úsměvy na všechny strany. Před soudní síní si ji tak znovu fotil a natáčel dav novinářů. Ty ani tentokrát Tereza, o které tamní média informují jako české modelce, nezklamala a znovu přišla v novém oděvu. Tentokrát zvolila růžové sárí s bílým šátkem přes ramena.

Do soudní síně přišla už poněkolikáté bez pout na rukou a doprovázela ji pouze eskorta. Se svým novým právníkem se tak setkala až uvnitř. Soudce jí poté konečně přečetl obvinění ze závažného trestného činu pašování drog, za který v Pákistánu hrozí i trest smrti. Cizincům se ale obvykle neukládá. 

Obvinění zní na pašování drog. Konkrétní výše trestu však dnes před soudem nezazněla,“ uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová. Tereza sice podle dostupných informací s vyšetřovateli od počátku příkladně spolupracovala, vinu ale přiznat odmítá. "Jsem nevinná," zopakovala podle serveru Dunya News i tentokrát před soudcem. 

Dopis od rodiny

Další soudní stání se uskuteční 4. května. „Na tomto stání by měl již státní žalobce začít předkládat důkazy,“ pokračovala mluvčí. V soudní síni byl přítomen asistent českého honorárního konzula v Pákistánu, aby dohlédl na dodržování mezinárodních procedur. Kromě toho mohl krátce promluvit s obviněnou. „Předal jí dopisy od její rodiny,“ dodala Valentová.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání