Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Říkal, že je expert z Barrandova. Na kolegy v divadle dělal vúdú a kreslil zaklínadla

Autor: shp - 
23. dubna 2018
05:37

Kreslil zaklínadla a propichoval hadrové panenky. Tak se zachoval Peter B. z divadla Andreja Bagara v Nitře. V minulosti se vydával za falešného policistu i experta z Barrandova. Divadlo nyní vyšetřují elitní policisté z Národní kriminální agentury. Peter B. totiž tvrdí, že ho propustili z rasových důvodů.

První problémy nastaly poté, co mu údajně někdo na skříňku napsal hanlivý vzkaz, který si i vyfotil. Kolegové si ale myslí, že to udělal zřejmě on sám. „Na skříňku si napsal: Zdechni, ty žiďáku, a začal to hercům a režisérům ukazovat,“ uvedl pro TV Joj kulisář.

Během týdne v divadle si skříňku pokreslil neznámými obrázky. Ostatní kulisáři nevěděli, o co jde, a radili se s mniškami, které přišly do divadla. To není normální, aby za týden popsal celou skříňku. "Byly tu mnišky. Řekly, abychom ho poslali pryč, že to jsou nějaká zaklínadla,“ dodal kulisář.

Na dveřích se například objevila panenka, kterou propíchl špendlíkem. Ve zkušební době se rozhodli muže propustit. Na divadlo podal oznámení. „Uvedl, že byl propuštěný z rasistických důvodů, to byli prošetřovat,“ řekl ředitel divadla Miroslav Dćozy.

Můžeme potvrdit, že vyšetřovatel Národní kriminální agentury se zaobírá trestním oznámením Petra B. pro podezření ze spáchání trestného činu extremismu,“ řekla policejní mluvčí Denisa Baloghová. Peter je známý tím, že se v Čechách vydával za odborníka na stavebnictví.

V Paříži pro změnu předstíral, že je odborník na diagnózu aut. Kradl údajně auta, mobily, počítači či peníze. Jako falešný policista rozdával lidem pokuty. V divadle se o mužově bohaté minulosti dozvěděli až po jeho vyhazovu.

salto ( 23. dubna 2018 08:09 )

Tak to se může stát jenom komediantům a mám radost, že ti komedianti jsou stajně praštěný u nás na Slovensku i jinde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání